Labneli Kabak Dolması-Resimli

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Malzemeler
KÜÇÜK KABAK
80 GR LABNE PEYNİRİ
2 YUMURTA AKI
1/4 SU BARDAĞI SÜT (LIGHT)
1/4 SU BARDAĞI KREMA
3 SAP ARPACIK SOĞANI
ZEYTİNYAĞI KOMİLİ
YAPILIŞI
Kabakları yıkayın, uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdekleri*ni çıkartın. İçlerini hafifçe oyun ve çıkan içleri bir tarafa ayı*rın. Kabakları kaynar tuzlu suda 3 dakika tutup, süzün. Kıyılmış arpacık soğanlarını, bir tarafa bıraktığınız kabak iç*leri ile birlikte, 2 çorba kaşığı zeytinyağında çevirin. Bunları 5 dakika hafif ateşte pişirmeye bırakın. Sonra bunlara süt ve kremayı, tuzu, biberi ve bir tutam muskat’ı katın ve 10 dakika daha pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.Bu sırada yumurta aklarını kar köpüğü gibi çıpm. Köpükleri kaşık kaşık soğanlı kabaklara katın. Ardından da labneyi ek*leyin.Kabakları bu karışımla doldurun ve bir yağlanmış fırın tepsi*sine dizin. Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz kabakların kurumasını engellersiniz.Kabakları 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
tsk125jx1.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst