Kütahya Köftesi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
MALZEMELER

1 çay kaşığı nane
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
15 su bardağı yoğurt
tuz
4 kişilik
reco0358cf9.jpg


HAZIRLANIŞI

Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip karabibertuz ve kıymayı ilave edin. Malzemeleri yoğurup hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp köfteler yapın. Tencereye üç su bardağı su koyun. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştıtırp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün.Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını eritip kırmızı biberi ve katın. Köftelerin üzerine döküp servis yapın.Alınıtı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst