Kusursuz Oje Nasıl Sürülür?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
2.jpg


Oje bir kadının tarzını bütünleyen en önemli faktör olduğu için ne kadar kusursuz ve güzel olursa o kadar da iyi oluyor. Peki kusursuz oje nasıl sürülür? Oje sürmeden önce şunu kabul etmek gerekir ki oje sürme işlemi başlı başına bir iştir. Nasıl ki makyaja bir zaman ayırıyorsanız oje sürerken de belli bir zamanınızı kurumasını da hesap ederek ayırmanız gerekir. Çıkamadan önce alelade sürülen tüm ojeler ayakkabı giyerken ya da çantanızı taşırken bozulabilir. Bu nedenden dolayı da ojenizi vakitli sürmeniz büyük bir önem taşır. Kuruma süresini iyi ayarlayın ve mümkünse de ojenizi hazırlanmaya başlamadan önce sürün ve tamamen kuruması bekleyebilirsiniz.

Oje Sürerken Ne Yapılmalı?

Oje sürme işlemi nasıl önemli ise seçilecek renk de bir o kadar önemlidir. Örneğin çok beyaz tene sahipseniz çok açık ten renkli ojeler sizde iyi durmayacaktır. Ten renginizi ve kıyafetinizi hesaba katarak oje renginizi tercih etmenizi öneririz. Kıyafetinizle de bire bir aynı renk sürmeniz de çok hoş olmayacağından uygun renkler ile kombin yapabilirsiniz. Oje sürerken yapılması gerek en önemli şey acele etmemek. Üstelik bu işte yeniyseniz eliniz alışkın değilse mutlaka sakin olmalısınız. Eğer acele ederseniz hem dalga dalga bir görüntüye hem de parmaklarınıza bulaşmış bir görüntüye sahip olacaksınız. Bu yüzden gerekli vakti ve özeni oje sürerken göstermeniz gerekir.

Oje Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kusursuz oje nasıl sürülür? Ojeyi kusursuz sürebilmek için sürülen ürünün kalitesi de son derecede önemlidir. Alelade markalardan uzak durmalı ve ojenin içerdiği maddelere de bir göz atmalısınız. Bu hem el hem de tırnak sağlığınız için oldukça önem taşır. Ojenin içinde formaldehit, dilbütiloftalat ve tolüen içermemesine dikkat etmeniz gerekir. Bilindik ve kaliteli markalar tercih etmeli ve çok ucuz ojelerden kaçınmalısınız.

Oje Nasıl Uygulanır?

Oje uygularken yapılması gereken oje tercihinizi belirledikten sonra varsa eski ojelerinizden güzel bir şekilde kurtulmaktır. Üstüne tekrar oje sürülecek düşüncesi ile tırnağın kenarında köşesinde kalan oje kalıntıları es geçilmemelidir. Törpüleme işlemi yaparken de en doğru hareket törpüyü sağa ve sola doğru hareket ettirmektir. Tırnağın kenarlarındaki derileri kesmek tırnağınızı savunmasız bırakacağından bunu uygulamak son derecede yanlıştır. Bunun yerine tırnak etlerinizi ittirebilirsiniz.

Bazı koyu renklerde ya da neon renklerde tırnaklara ilk önce baz oje uygulanması daha doğru olacaktır. Fakat buna gerek görmüyorsanız ojenizi ince katman halinde üç ya da iki fırça darbesi ile sürebilirsiniz. Bunun için ilk fırça darbesini tırnağınızın orta kısmına uygulamalısınız. Bazı ojeler ikinci kat uygulama gerektirebilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst