Kusursuz Bacaklar Için

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bacak bacak üstüne atmanin göze her ne kadar hos görünsede saglik açisindan pek yararli oldugunu söylemek zor. Çünkü bu "estetik" hareket, kan dolasimini düzensizlestiriyor ve ****bolizmanin yavaslamasina neden oluyor. Özellikle masa basinda çalisiyorsaniz, bacak bacak üstüne atmak yerine,bacaklarinizi mümkün oldugunca uzatin ve gerin. Her ögünde karbonhidrat bakimindan zengin tahil ürünleri, ekmek, makarna, pilav ve meyve gibi gidalari tüketin. Bu gidalar sindirim sistemini düzene sokarak metobolizmanizi harekete geçirecektir.

Düzenli masaj yapin: Cildinizdeki ölü hücreleri gidermek için harcadiginiz çaba ve enerjiyi vücudunuz içinde harcamalisiniz. Temizleyici ve yenileyici etkisi olan peeling'in canlandirici etkisi vücut içinde geçerlidir. Özellikle cildin kalinlastigi diz ve dirseklerinizi peeling ile yumusatabilirsiniz.

Banyodan sonra özellikle sicak suyun etkisiyle kuruyan cildinizi nemlendirmek için vücut sütü kullanmalisiniz. Bacaklarinizi kremlerken ürünü topuklariniza kadar sürmeye özen gösterin. Böylece kuruyan, çatlayan ve kalinlasan topuklarinizi yumusatabilirsiniz.

Özellikle sicak yaz günlerinde sik sik dus almak için birçok nedeniniz olacak. Bunlardan biri de yüksek topuklar üzerinde sisen ve yorulan bacaklardaki gerginligi yok etmek... Dusun son üç dakikasini bacaklariniza ayirin ve soguk suyu dogrudan bacaklariniza tutun. Bacaklarinizin daha zinde bir görünüm kazandigini göreceksiniz.

Hiç sigara içmeyin: Sigaranin en büyük saglik düsmani oldugu hiç kuskusuz ki bilinen bir gerçek. Sigara birçok saglik sorununun yaninda cildin havasiz kalmasina neden oluyor ve gözeneklerin de tikanmasina yol açiyor. Saglikli bir yasam için asla sigara içmeyin.

Egzersiz yapin: Yapacaginiz egzersizler kan dolasimini hizlandirarak, bacak kaslarini besler. Özellikle aerobik ya da step egzersizleriyle ya da bisiklet kullanarak bacak kaslarinizi sekillendirebilirsiniz.

Masa basinda otururken de egzersiz yapabilirsiniz.

Oturdugunuz yerde popo kaslarinizi gerin ve birakin. Bu hareketi hergün 10 kez tekrarlayarak kalça ve bacaklarinizin sekillenmesini saglayabilirsiniz.

Bacaklarinizin iç kisimlarini SIKIlastirmak için dizlerinizin arasina bir tenis topu koyup, onu patlatacakmis gibi SIKIN. Kaslarinizin çalistigini hissedeceksiniz.

Haftada bir kez lavanta ya da kekik yagi katilarak yapilan rahatlatici bir banyonun, kan dolasimini düzenleyici bir etkisi bulunuyor. Ama dikkat; banyo süresi bes dakikadan fazla olmamali. Yoksa bacaklariniz kurur ve cilt yüzeyinde pul pul dökülmeler olur.

Dondurucuda 10 dakika beklettiginiz kalin naylon çoraplari giyerek bacaklariniza buz terapisi uygulayabilirsiniz. Böylece bacaklarinizin eskisinden daha siki ve canli bir görünüme kavustuklarini göreceksiniz.

Banyo yaptiginiz suyun sicakligini kontrol altina alin. Çünkü çok sicak su özellikle bacak ve kalçalardaki ince damarlarin ortaya çikmasina yol açar.

Uygun bir yere uzanin, bacaklariniz kalbin seviyesinde olsun. Örnegin, ayaginizin altina yastik koyabilirsiniz. Bacaklarinizi sirayla havaya kaldirin, elleriniz ile eksenler çizerek masaj yapin.

Tüm gün vücudumuzun yükünü çeken bacaklariniz için yapacaginiz egzersizlerin yaninda en etkili yöntemlerden biri de trambolin ile ziplamak. Daha çok spor salonlarinda bulunan trambolin ile 10 dakika yapacaginiz ziplama hareketi bacak kaslarinizi açacak ve güçlendirecektir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst