Kusur Gideren 4 Egzersiz

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Kusur Gideren 4 Egzersiz

Vücudumuzda hoşlanmadığımız yerler olabilir. Bölgesel kusurlarınızı yapacağınız doğru egzersizle giderebilirsiniz.

attachment.php


Sarkık karın

İnce bir bele sakip olmak istiyorsanız karın egzersizlerine ağırlık vermelisiniz. Oturma ve kıvrılma egzersizleri yapın. Yere V şeklinde oturun. Bacaklarınızı vücudunuz V olacak şekilde kaldırın. Belinizi de yerden kaldırmaya çalışarak havadaymış gibi V şeklinde durun.

Temel hareketten sonra bir top kullanın. Topun üzerinde yüz aşağı veya yüz yukarı uzanarak durmaya çalışın. Derin karın kaslarınızın çalışmasını sağlayacak ve duruşunuzu düzeltecek.


attachment.php


Sarkmış, gevşek popo

Mükemmel ve sert popo için kalça kaslarınızı çalıştırmanız gerekiyor. Kalça şekillendiren birçok öldürücü egzersiz var. Squat, eskrim, hamle sporları, tek ayak üzerinde koşma, atlama, step bunlardan bildiklerimiz. Bunlardan en kolay olanı merdivenden çıkmak. Kalçalarınızın sarkmasını önlemek için günde en az iki defa çıkabildiğiniz kadar merdiven çıkın.


attachment.php


Sarkık kollar

Kısa kollu kıyafetler giymekten utanıyorsanız kollarınızı çalıştıran egzersizler yapmalısınız. Kol kaslarınızı çalıştırmanın en iyi yollarından biri eski moda şınav çekmedir. Bu egzersizi boks, kickbox gibi kardiyo egzersizlerle desteklerseniz amacınıza daha kolay ulaşırsınız.


attachment.php


Büyük basenler

Kalçalarınızdaki kusuru giderdiniz ancak basenleriniz hala büyük mü? Size iyi bir haberimiz var. Squat ve eskrim, hamle sporları basenlerinizi de şekillendirmenizi yardımcı oluyor. Ancak burada dikkat etmek gereken basenden çok bacağınızın ön ve arkasındaki büyük kaslara odaklanmak. Kalçalarınızı ve iç basenleride çalıştıran egzersizler yapmalısınız. Patenle kayma süper bir aerobic egzersizidir ve saatte 400 kalori yakmanızı sağlar. Patenle kaymak koşmaktan daha çok bazı kasları çalıştırıyor.

Size yardımcı diğer ipuçları

Bölgesel kusurları gideren egzersizler hakkında bilgi sahibi oldunuz ancak size ekstra yardımcı olacak spor kuralları ve beslenme önerileri amacınıza daha kolay ulaşmanızı sağlayacak.

Egzersizinizi tamamlayacak 6 öneri;

Koşu, bisiklete binme, yürüme gibi kardiyo egzersizlerinizin süresini ve yoğunluğunu zamanla artırmayı unutmayın.

Erken egzersiz yapın. Sabah egzersizi m etabolizmanızı hızlandırır, kalori yakmanızı artırır. Etkisi 15 saat boyunca devam eder.
Direncinizi artırın. El ve kol çalışmalarınızda belirli aşamalarda ağırlıkları artırın ya da bant sıkılığını ayarlayın. Daha iyi sonuçlar alırsınız.

Doğal yiyeceklerle beslenin. Tam tahıllı yiyecekleri tercih edin. Raf ömrü uzun, işlenmiş, şekerli ya da yağlı hazır gıdaları tüketmeyin.

Egzersiz sırasında bol su tüketin.

Daha az alkol tüketin. Bira, şarap ve diğer alkollü içecekler vücudunuzda daha fazla yağ depolamanıza neden oalbilir. Alkol alımınızı düzenlemek daha az yağ depolanmasını sağlar.


Kaynak: iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • v-oturus.jpg
    v-oturus.jpg
    5,6 KB · Görüntüleme: 111
  • merdiven-cikmak.jpg
    merdiven-cikmak.jpg
    10,1 KB · Görüntüleme: 106
  • kol-egzersiz.jpg
    kol-egzersiz.jpg
    4,2 KB · Görüntüleme: 109
  • paten.jpg
    paten.jpg
    12,3 KB · Görüntüleme: 106
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Sarkik kollari yok etmekte zor oluyor :ne:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst