Kuşkonmaz omleti tarifi

KraliceKim

Yeni Üye
Katılım
22 Şubat 2016
Mesajlar
6
Tepki
1
Puan
1
Yaş
39
Konum
Ankara
4 kişilik

12-14 kuşkonmaz filizi

8 yumurta

3 taze soğan

30gr dereotu

30 gr kişniş otu

Bir tutam pembe himalaya tuzu

4 çay kaşığı ayçiçek yağı ya da katı yağ

1 çorba kaşığı susam tohumu
Fırını önceden 170 derecede ısıtın.

kuşkonmaz-metiniçi-omlet.jpg


Kuşkonmaz omleti
1 Kuşkonmazların altını kesin ve sonra onları uzunlamasından ortasına kadar doğrayın. Eğer çok uzunlarsa ortalarından ikiye kesebilirsiniz.

2 1 kaşık tuz eklediğiniz bir tava suyu kaynatın ve kuşkonmazları bir dakika içine atarak bekletin. Kuşkonmazları süzün ve soğuyuncaya kadar soğuk suyun altında bekletin.

3 Yumurtalarını büyük bir çırpma kabının içine kır ve çırpın. Taze soğanları net bir şekilde incecik doğrayın. Dereotunu ve kişniş otunu
kalın olarak kesin, sonra tüm bunları yumurta karışımının içine ilave edin. Bir tutam pembe himalaya tuzu ile baharatlandırın.

4 Yağı derin ve yapışmaz bir tavanın içinde ısıtın, fırında kullanılabilen kızartma tavasını normal bir ısıya getirin. Susam tohumunu tavaya atın ve ardından tohumlar esmer bir renk alır almaz yumurta karışımına dökün.

5 Eşit bir şekilde kuşkonmazları tavadaki yumurta karışımının üzerine hizalayın ve sonra tavayı 15 dakikalığına yumurtalar katılaşana kadar fırına verin.

6 Tavayı dilimlere ayrın, her dilimi çıkarın ve geniş bir salata tabağı ile servis edin.

Kuşkonmaz gibi yeşil sebzeleri az tuzlu suda haşlayın, çünkü tuz geçişmeyi engeller ve hiçbir besinin sebzeyi terk etmesine izin vermez. Aynı zamanda içindeki klorifili çektiği için bu onları oldukça yeşil yapar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst