Kuşbaşılı kaşarlı gözleme

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Kuşbaşılı kaşarlı gözleme tarifi
1159739_620x410.jpg


Malzemeleri

300 gr. dana kuşbaşı et
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
200 gr. kaşar peyniri – rende
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı

Yufkayı ıslatmak için Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su

Etleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, kızgın tavaya az zeytinyağı ekleyip, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Ara ara su ekleyip et tamamen pişinceye kadar pişirin.

Yufkalardan birisini tezgaha serin, zeytinyağı ve suyu karıştırıp, fırçayla yufkaya sürün, ortasına kavurduğunuz etin yarısını ve kaşarın yarısını serpiştirin. Zarf şeklinde kapatın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın.

Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin ve gözlemenizin her iki tarafını da çevirerek pişirip, servis edin.

Kaynak :haberturk
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst