- 1 kg arzu ettiğiniz kalınlıkta pırasa
[*]1 adet orta boy havuç
[*]3 diş sarımsak
[*]1 adet limonun suyu
[*]1 adet küçük boy portakalın suyu
[*]1 adet mandalinin suyu
[*]1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
[*]1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağ
[*]1 adet kesme şeker
[*]1 tatlı kaşığı tuz
Pırasanın ve havucun dış kısmındaki kabuğu soyarak tahtanın üzerinde verevlemesine doğrayın. Süzgecin içinde yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye boşaltın. Üzerine kalan diğer malzemeleri koyup orta ısılı ateşin üzerine koyun. Pırasalar meyva suyunu çektikten sonra yumuşayana kadar sıcak su ekleyin. (Ortalama 3 su bardağı) Yemek zeytinyağlı olduğundan suyu fazla olmamalıdır. Pişen yemeği servis tabağına boşaltıp soğutarak servis yapabilirsiniz.
__________________
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.