Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Pırasa

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul
timthumb.php
Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler:
  • 1 kg arzu ettiğiniz kalınlıkta pırasa
    [*]1 adet orta boy havuç
    [*]3 diş sarımsak
    [*]1 adet limonun suyu
    [*]1 adet küçük boy portakalın suyu
    [*]1 adet mandalinin suyu
    [*]1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
    [*]1 çay bardağına yakın sızma zeytinyağ
    [*]1 adet kesme şeker
    [*]1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Pırasanın ve havucun dış kısmındaki kabuğu soyarak tahtanın üzerinde verevlemesine doğrayın. Süzgecin içinde yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye boşaltın. Üzerine kalan diğer malzemeleri koyup orta ısılı ateşin üzerine koyun. Pırasalar meyva suyunu çektikten sonra yumuşayana kadar sıcak su ekleyin. (Ortalama 3 su bardağı) Yemek zeytinyağlı olduğundan suyu fazla olmamalıdır. Pişen yemeği servis tabağına boşaltıp soğutarak servis yapabilirsiniz.
__________________
:kahve::kahve::kahve:
 
OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul
sağol arkadaşım :hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh: :hhhhhh: Deli olurum, deli; tekrar duyabilsem sesini! ..
İçimi yakar rengi evrenin, dekoru, deseni…
Gözlerim kapalıyken de görebilmek için seni
Damar damar işledim gözkapaklarıma resmini.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler, kuş üzümü hiç sevmem :ates:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst