Kuru Incirli Tatli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre




Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış ve 15-20 dk. suda bekletilmiş)

Kekin şerbeti için
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi için
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr. margarin
1 paket kremşanti

Kek için yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra sırasıyla diğer malzemeler koyulur. İncir en son ilave edilip kaşık ile karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede pişirilir.

Şerbet için, tüm malzemeler karıştırılır, kaynatılmadan kekin üzerine dökülür. (şerbeti dökmeden önce keki 5-10 dk havalandırın ki hamurlaşmasın.

Muhallebi için, margarin ve kremşanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. Ocak kapatılmaya yakın margarin ialeve edilir. Margarin eriyince ateş kapatılır ve muhallebinin ılınması beklenir. Ilınan muhallebinin içine kremşanti ilave edilip mikser ile 10 dk. karıştırılır. Daha sonra muhallebimiz kekin üzerine dökülür ve istenilen malzemeyle süslenir. Oda ısısına gelen tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 3 saat soğumasını bekliyoruz.

AFİYET OLSUN

ALINTI
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
İncir sevmeyen bana çaktırmadan yedirebilirsiniz bu tarifle sevdim :)

Ustam ya şöyle güzel bir kurufasulyeli kek tarifi falan varmı kestane şekeri gibi tat oluyor hani...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst