Kuru Bakla Favası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.623
Tepki
84.272
Puan
113
Konum
İstanbul

Kuru Bakla Favası

Malzemeler:

1/2 kilo kuru iç bakla (fava), 2 baş orta boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 limonun suyu, 1/2 demet dereotu, 1 su bardağı sızma zeytinyağı,kırmızı soğan

Hazırlanışı:

Kuru iç baklayı akşamdan ıslatın. Pişireceğiniz zaman sudan geçirerek yıkayın. Tencereye bütün soğan, tuz, toz şeker, bir sıkım limon suyu, sızma yağ, üzerini örtecek kadar su koyarak kaynatın. Fazla su koyduğunuzda istediğimiz kıvamda değil koyu çorba kıvamında fava elde edersiniz. Bakla taneleri helmelenip erimiş olacaktır. Soğanları çıkarın ince kıyım dereotu katarak mikserde karıştırıp, yayvan bir kaba döküp soğuynana kadar dışarda bekletin. Servis yaparken üzerine dereotu serpin.

ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst