Kürklü Salata: Şuba

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
suba-salatasi-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

300 gram haşlanmış tavuk göğsü
4 adet orta boy haşlanmış patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy pancar
1 adet yumurta
300 gram mayonez
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Süslemesi için:

1 demet dereotu

KAÇ KİŞİLİK?
8 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
60 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA

Püf noktası:

Daha lezzetli bir salata hazırlamak için; 300 gram mayoneze alternatif 150 gram mayonez ve 150 gram kaymak, daha hafif bir salata için 150 gram mayonez ve 150 gram yoğurt kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Vitamin ve besin değerlerini korumak için sebzeleri haşlamak yerine fırında da pişirebilirsiniz.

Pancarın yanı sıra tarifte 1 adet kuru soğana da yer verebilirsiniz.

Patates ve havuçları yumuşayana kadar haşlamaya, rengini kaybetmemesi için pancarı kabukları soymadan ve pişip pişmediğini anlamak için üzerine çok fazla çatal batırmadan haşlamaya dikkat edin.

NASIL YAPILIR?

Tuzlu suda haşladığınız tavuk göğsünü soğuduktan sonra küçük parçalar halinde kesin.

Kaynar suda haşladığınız patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük parçalar halinde kesin, arzuya göre rendeleyin.

Bol suda yıkadığınız pancarları, kabuklarını soymadan orta ateşte kaynatın.

Kabuklarını soyduğunuz havuçları ayrı bir kapta yumuşayana kadar pişirdikten sonra küp şeklinde doğrayın.

Haşlandıktan sonra kabukları kağıt bir havlu yardımıyla ovarak çıkarttığınız pancarları salatanın üzerinde kullanmak üzere
rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı, 8-10 dakika haşladıktan sonra beyaz kısmını küçük küpler halinde kesin.

Salatayı servis edeceğiniz tabağa iki kaşık mayonez sürün. İnce bir kat haşlanmış patatesi tabağa döşeyin. Ara katlara mayonez sürüp, tuz ve karabiber serpiştirerek sırasıyla; haşlanmış ve doğranmış tavuk, patates, havuç ve yumurta akını kat kat döşeyin.

Yumurta akları üzerinden mayonezle geçip, salatanın üzerini rendelenmiş pancarla kaplayın. Buzdolabında en az beş saat kadar beklettiğiniz salatayı, soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst