Kürdan Kebabı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Kürdan Kebabı Yapılışı

Malzemeler
yarım kilo kıyma,1 adet kuru soğan,6 adet patlıcan,2-3 diş sarımsak,1 çay bardağı galeta unu,1 adet yumurta,1/2 demet maydanoz,karabiber,pul biber,kekik,kimyon,tuz
üzeri için ;
2 adet domates,2 adet biber
sosu için ;
1 yemek kaşığı salça,2 su bardağı su

kurdan_9b17e37f-a313-4465-9726-ecefd82444ac_7.jpg

Hazırlanışı

köftesi için ; yoğurma kabının içerisine kıyma, ince doğranmış kuru soğan, galeta unu, yumurta, baharatlar, sarımsak ve tuz eklenerek yoğurulur. Küçük küçük köfteler yapılır ve sıvı yağda kızartılır. Patlıcanlar alacalı soyulur ve ince uzun olarak dilimlenir (1 patlıcandan 4 dilim yapılır) ve kızartılır. İki patlıcan dilimini çapraz şekilde koyduktan sonra orta kısmına 1 adet köfte yerleştirilir ve iki yandan da ortada birleşecek şekilde kapatılır.
Üzerine bir dilim biber ve domates eklenip kürdan batırılır ve tepsiye alınır, Diğer patlıcan ve köfteler de aynı şekilde yapılarak tepsiye dizilir. 1 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı su karıştırılarak sos yapılır ve patlıcanların üzerine gezdirilir. 200 derecede pişirilir. Afiyet olsun…

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst