Kurban Bayramı için et yemeği tarifleri

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
1_10112010142153_20827.jpg


Kurban Bayramı tarifleri
FIRINDA BİFTEK Malzemeler:

50 g yağsız ince biftek dilimi 50g karnabahar 50g brokoli 1 diş sarımsak ½ soğan 1 yk rendelenmiş dil peyniri 50 ml yağsız süt Tuz, karabiber 1 tk mısır nişastası Yapılışı: Sebzeleri yıkayın, doğrayın ve haşlayın. Biftek dilimini suda haşlayın. fırın tepsisine bifteği üzerine de sebzeleri yerleştirin. Süte mısır nişastasını ve rendelenmiş peyniri karıştırıp baharatları ekleyin. Sütlü karışımı biftek ve sebzelerin üzerine dökün.200derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Kaynak:e kolay
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak

2_10112010142153_20827.jpg


Kurban Bayramı tarifleri
FIRINDA KABAKLI KUŞBAŞI ET (4 KİŞİLİK) Malzemeler:

400 gr kuşbaşı et 300 gr mantar 3-4 adet kabak 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1 su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı: Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyun. Tavayı hafif su ile ıslatarak sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun. Mantarı ilave edip tuz ve karabiber serpin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Kabakları yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Fırın kalıbının altına önce kabakları ardından soteleşen et mantar karışımını yerleştirip üzerine bir miktar daha kabak ilave ediniz. 1 bardak suya kekik ve karabiberinizi ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tüm malzemenin üzerini gezdirerek ilave ediniz.Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin ve 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
3_10112010142153_20827.jpg


Kurban Bayramı tarifleri
ARPACIK SOĞANLI GÜVEÇ Malzemeler:

400 gr dana kuşbaşı 1.5 su bardağı su 4 domates 4 sivribiber 5-6 dal taze soğan 12 adet arpacık soğan Tuz, karabiber 2 adet patlıcan Hazırlanışı: Taze soğanı ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. Bir miktar su ile eti kavurun. Taze soğan, arpacık soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Et suyunu çekince domates, tuz, biber ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Halka halinde doğranan patlıcanı güvece yerleştirin. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
4_10112010142153_20827.jpg



Kurban Bayramı tarifleri
SALÇALI BİFTEK Malzemeler:

1 kg biftek 10 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 küçük kereviz Renkli dolmalık biberler ½ yemek kaşığı domates salçası 1 defneyaprağı Tuz, karabiber bol baharat Yapılışı: Biftekler istenirse bütün istenirse şerit şerit kesilerek yağsız teflon tava veya fırında pişirilir. Ayıklanmış arpacık soğanlar, doğranmış kereviz, sarımsak,renkli dolmalık biberler ve defne yaprağı karıştırılarak üzerine konur. Salça istenirse şarap eklenerak 2-3 bardak su ile etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sebze garnitür ile servis edilir.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak

5_10112010142153_20827.jpg


Kurban Bayramı tarifleri
AVCI USULÜ KUZU BACAĞI(4 KİŞİLİK) Malzemeler:

4 Adet Kuzu İncik 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çorba Kaşığı Salça 12 Adet Arpacık Soğanı 2 Adet Çarliston Biber 2 Adet Domates Tuz Yapılışı: Kuzu incikleri fırında yağsız bir şekilde pişirin. Tencereye 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyun 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Yeterince suyu ekleyin. Kuzu inciklerini tencereye aktarın. Et yumuşayana dek pişirin. Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin. Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin. 1-2 dakika kaynatın. Sıcak olarak yanında bol yeşillikle servis yapın. (Habertürk)
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Koyun Kavurması
Malzemeler:
1 kilo orta yağlı koyun eti
Yeteri kadar tuz.
250 gram yoğurt,
2 diş sarımsak.

kavurma_5d2edecd-0a59-4453-b455-5a29bde7ac51_3.jpg

Hazırlanışı:
Etleri kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayın. Sonra bunları, dörtte üçünü dolduracak büyüklükte bir tencereye doldurun (Daha büyük bir tencerede et, suyunu çabuk çekeceğinden sert olur). Tencereyi ağzı kapalı olarak orta ısılı bir ateşe koyun. Etler sularını salmaya başlayınca ateşin ısısını hafifletin ve ara ara karıştırarak suyunu çekip tencerenin altı hafifçe cızırdamaya başlayıncaya kadar (yani 75-90 dakika kadar) eti pişirin. Et, suyunu çekince tuzunu serpin devamlı karıştırarak 15-20 dakika kadar kavurun. Sonra bir tabağa alarak servis yapın.
Bu kavurmayla birlikte sarımsaklı yoğurt yenmesi gerekir. Bununla beraber yoğurtsuz da yiyenler pek çoktur. Bu kavurmanın eti beş - on kilo yapıp yazdan hazırlanarak tenekelere doldurulup üzerlerine de eritilerek yağ dökülür ve böylece bir sene kadar kavurmayı saklamak mümkün olur. Böyle saklanmış kavurma kışın gerektikçe tenekeden çıkarılır ve gerekli yerlerde gerekli yemeklerde kullanılabilir.
ekolay
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Dana Kavurma
Malzemeler:
75 Gr Margarin , 5 Adet çeri soğan, 1 Tutam kekik karabiber tuz, 1 Adet Taze Kırmızı Biber, 1 Adet taze yeşil biber, 500 gr dana eti

kavurma_3daf00dc-39e7-4d03-b30e-0156485c1e81_3.jpg

Hazırlanışı:
Dana eti jülyen doğranır tavada eritilmiş yağda kavrulmaya bırakılır. Daha sonra soğanlar eklenir,yuvarlak ve uzun doğradığımız biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir. Baharatlar eklenir bir süre daha kavrulur sıcak servis yapılır.
ekolay
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
et_kavurma.jpg


Malzemeler:
1 kilo dana eti
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Etleriniz kuş başı değil ise etler kesme tahtasında alınır, keskin bir bıçakla sinirleri temizlenir ve kuşbaşı doğranır. Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyulur ve kızdırılır, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirilir ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan eklenir. Ocak kısılır, etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirilir, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katılır. Sıcak servis yapılır.


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
pekmezili_izgara_et.jpg


Pekmezle Marine Edilmiş Kuzu Külbastı

Malzemeler
3 parça kuzu külbastı
tuz
karabiber
Marine malzemeleri
1 kahve fincanı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi
1 kahve fincanı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 kahve fincanı fındık yağı ya da sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
isteğe göre kırmızı biber
Yapılışı
Marine malzemelerini geniş birkaç içinde karıştırın ve etleri kaba alarak her iki tarafını da sosa bulayın.
Etleri sosladığınız kabın içinde bırakın ve üzerini streç film ile kapatarak 24 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Döküm tavanızı ısıtın yanına sebze ızgara yapacaksanız önce sebzeleri biraz zeytinyağına bulayın ve tuzlayıp biberleyerek ızgarada pişirin.
Etlerinizin üzerindeki sosu elinizle sıyırın. Tuz ve biber serperek her iki tarafını da kızgın tavada pişirin.
Sıcak servis yapın.


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kuzu_kapama.jpg


Marullu Kuzu Kapama

Malzemeler
500 gr kuzu eti (yağlı)
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
isteğe göre tutam taze nane
1,5 – 2 su bardağı su
Tuz
marul ya da kıvırcık yaprakları
Yapılışı
Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın.
Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun.
Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın.
Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin.


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
firin_posetinde_biftek.jpg


Fırın Poşetinde Biftek

Malzemeler
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
10 adet mantar
300 gr dana biftek
tuz, Karabiber
isteğe göre kekik ve kırmızı pul biber
Yapılışı
Bifteğinizi parmak kalınlığında doğrayın.
Soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup 2-3 parçaya bölün. Mantarları boyuna 2 parçaya bölün.
Tüm malzemeyi baharatlarını da ekleyerek fırın poşetine alın. Fırın poşetini tepsiye yerleştirin, poşetin ağzını kapatıp bıçak yardımıyla üzerinde 2-3 delik açın.
Etleri 200 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
Yeşillikler ile servis yapın.


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
gurgen_mantarli_kuzu_yahni.jpg


Gürgen Mantarlı Kuzu Yahni

Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı kuzu eti
3 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
400 gr gürgen mantarı
5 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Sıcak Su
Yapılışı:
1- Mantarları su dolu bir kap içinde yıkayın ve lastiksi saplarını bıçak yardımıyla kesin. Büyük olanları isteğe göre 1-2 parçaya bölün.
2- Soğanları yemeklik doğrayın. Havucu soyup boyuna ikiye bölün ve doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
3- Geniş bir tencereye zeytinyağı + tereyağını alarak eritin ve kuşbaşı etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
4- Soğan, sarımsak ve havucu ekleyerek soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.
5- Etlerin üzerini 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin. 15-20 dakika orta ateşte pişirdikten sonra mantarları ekleyin ve karıştırın.
6- Etler ve mantarlar yumuşayıp pişince tuzunu ve biberini ekleyerek tatlandırın.
7- 5-6 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
firinda_kuzu_gerdan.jpg


Fırında Kuzu Gerdan

Malzemeler:
1,5 kilo kuzu gerdan
1 baş iri sarımsak
300-350 gr arpacık soğan
5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kekik
Fesleğen
Rezene
Yapılışı:
1- Sarımsağı ve arpacık soğanı soyarak bütün bırakın.
2- Kuzu gerdanları yıkayın ve süzülmeye bırakın. Tavaya tereyağını alın ve kızıdırın, süzülen etleri önlü arkalı kızartın ve bir kaba alın. Baharatını ve tuzunu ekleyin.
3- Fırın poşetine önce etleri koyun daha sonra sarımsak ve arpacık soğanı yerleştirin. Ağzını kapattığınız fırın poşetine kürdan yardımıyla delikler açın.
4- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
sebze_soteli_izgara_biberiyeli_biftek.jpg


Renkli Sebze Sote ile Biberiyeli Biftek Izgara

Malzemeler:
4 dilim dana biftek
4-5 top karabiber
1 tutam biberiye
1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
Tuz
Sebze sote için:
2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
1 adet kabak
1 avuç bezelye
1 avuç tane mısır
Zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
1- Biftekleri bir tepsi içine açıp üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
2- Top biberleri hafifçe kırıp üzerlerine serpin. Tuz ve biberiyeyi serpip elinizle ovuşturarak etlere bulayın. Streç film ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.
3- Etiniz marine olurken, sebze sote için kullanacağınız sebzeleri bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın.
4- Önce biber ve havuçları 2 dakika kadar soteleyin, üzerine kabak, bezelye ve mısırı ekleyerek 5 dakika daha soteleyerek ocaktan alın.
5- Tavanızı ıstın etleri harlı ateşte 1 dakika kadar mühürledikten sonra önlü arkalı pişirin.
6- Servis tabağına aldığınız etleri sebze sote ile servis yapın.


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kagit_kebabi.jpg


Kağıt Kebabı

Tarif için gerekirse daha fazla sıcak su kullanabilirsiniz.
Sevgiler…
Malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı konserve bezelye (isteğe göre)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
Yarım demet dereotu
1 su bardağı sıvıyağ (havuç ve patatesleri kızartmak için)
tuz, karabiber, kekik
4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1- Havuç ve patatesleri soyup 10-12 dakika kadar haşlayın. Haşladığınız havuç ve patatesleri tavla zarından biraz daha büyük doğrayın.
2- 1 su bardağı sıvıyağı tavada kızdırın, haşladığınız havuç ve patatesleri 1-2 dakika kadar kızartın. Kağıt peçete üzerine alarak yağını çektirin.
3- Soğanları ince ince yemeklik doğrayın. Tereyağını ve soğanı tencereye alın hafifçe şeffaflaştıktan sonra etleri tencereye ekleyin.
4- Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun, etler suyunu çekince salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
5- Kavurduğunuz etlere sirke ve baharatları ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
6- Pişen etleri eğer suyu kalmış ise süzüp kenara alın.
7- Dereotlarının saplarını ayırın ve yapraklarını ince ince kıyın.
8- Yağlı kağıttan 30×30 cm boyutlarında 8 adet kare kesin. Kestiğiniz kareleri yağlayıp ortalarına eşit miktarda et ve kızartığınız sebzelerden ve bezelye koyun. Kalan et suyundan 1 yemek kaşığı gezdirin ve kıyılmış dereotu serpin.
9- Yağlı kağıdı hava almayacak şekilde kapatın, fırça yardımıyla üzerine biraz su sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
10- Fotoğraftaki gibi kağıtta servis edin.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst