Kurabiyeli dondurma malzemeleri:
1 yumurta
150 gram margarin
1 bardak şeker
300 gram un
1 kabartma tozu
Damla çikolata
Dondurma
Kurabiyeli dondurma yapılışı:
Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini mikserle krema haline getirdikten sonra yumurta ve şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir kaşıkla kıvam alana dek karıştırın. Damla çikolata da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Hamurdan 12 düz kurabiye yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
İki kurabiyenin arasına bir miktar dondurma koyup isteğe göre kenarlarını da damla çikolataya bulayın.