Kulak Ağrısı ?

Smile*

Daimi Üye
Katılım
14 Mart 2013
Mesajlar
294
Tepki
286
Puan
63
Yaş
29
Konum
Kütahya
Kızlar, 1 haftadır sabah uyanınca sol kulağım ağrıyor, biraz daha uyuduktan sonra geçiyor, anlamadım ne olduğunu, uyku düzenim bozuldu, böyle bir durum yaşayan var mı aranızda ? :acep:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Geçmiş olsun ben yaşamadım ama nette " Kulak yolunun girişinin üzerine tenimizi yakmayacak sıcaklıkta hafif ılıtılmış havlu konabilir" yazıyor bir dene istersen
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Ben de yaşamadım canım ama şöyle öneriler var ama bence dr.a git derim :eek:fff:

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir



Kulak ağrısı; kulağın tam ortasında yer alan östaki borusunun tıkanması halinde görülebilen bir rahatsızlık türüdür. Bu tıkanmalar çoğunlukla soğuk algınlığı ve üşütme gibi durumlar da yüksek sese maruz kalınması halinde (uçak gibi), havadaki basınç nedeniyle ve kulak iltihabı gibi nedenlerden oluşmaktadır. Kulak ağrısında özellikle iltihaba bağlı ağrılar çok fazla görülmektedir ve tedavisinde çoğunlukla antibiyotik kulak damlaları ya da ağız yoluyla alınan antibiyotikler kullanılmaktadır. Fakat ağrıya ve iltihaba neden olan bazı bakteri cinsleri sadece o bakteriye has özel antibiyotik gerektirebilmektedir. Bunun için kendi kendinize antibiyotik almak ve kullanmak yerine doktora danışmalı ve uygun tedavi yöntemine hekiminizin karar vermesini sağlamalısınız. İlaç ile tedavilerin dışında, evde uygulanabilecek kolay ve ağrıyı dindirmek amaçlı pek çok yöntem bulunmaktadır. Kulak ağrısına ne iyi gelir? Diye cevap bekleyen sorular karşınızda en basit olan sıcak kompres diyebilir ve diğer şıkları şu şekilde sıralayabiliriz;
kulak-agrisina-ne-iyi-gelir.jpg
Kulak ağrısına ne iyi gelir?
Sarımsak suyu;
Evde rahatlıkla hazırlanabilecek en doğal antibiyotik sarımsak suyudur. Organik ve taze olan 1-2 tane sarımsağı iyice dövün. Suyun parmak uçlarınız ile sıkarak minik bir tabağın içerisine damlatın. Elde ettiğiniz bir iki damla sarımsak suyunu ağrıyan kulağınızın içerisine damlatın. İltihap da azalma oldukça ağrılarda şiddetini hafifletecektir.
Soğan suyu;
Soğan suyunun kulağın içerisinde birikinti yapmış iltihabı akıtmak ve kulak ağrılarını dindirmek amaçlı kullanıldığı doğrudur. Bunun için öncelikle 1 baş soğanı rendeleyip suyunu bir kâsenin içerisine alın. Soğan suyuna parmaklarınızı batırın ve kulağınızın arkasına masajlar yapın. Bu işlemi sürekli sürdürün hatta her gün yatmadan önce uygularsanız kulağınızda birikmiş iltihabın yastığınıza aktığını uyandığınız fark edeceksiniz.
Ilık saf zeytinyağı;
Kulak ağrısına iyi gelen bir diğer çözüm ise ılık zeytinyağıdır. Eskiden bugüne pek çok kişi tarafından denenmiş ve faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Birkaç damla zeytinyağını, tencerede bulunan suyun içerisine damlatın. Suyun miktarı ve tencerenin durumu önemli değildir. Suyu kaynamaya alın ve zeytinyağının ısınmasını sağlayın. Suyun üzerine çıkan yağı ılıtın ve ağrıyan kulağınıza damlatın. Burada önemli olan husus yağın fazla sıcak veya fazla soğuk olmamasıdır. Zeytinyağın dışında aynı işlemi lavanta yağ, papatya yağ, çağ ağacı yağı gibi çeşitli seçeneklerde de kullanabilirsiniz. Hatta bütün bu yağları karıştırıp hafif ılıtın ve ağrıyan kulağınıza damlatın. Ağrının iyileşme göstermesi ile yağları kullanmayı bırakabilirsiniz.
Sıcak kompres;
Kulak ağrısında kullanılan en popüler yöntemlerin ilk basında sıcak kompres gelmektedir. Ağrıyı azaltmak amaçlı kompresi hazırlamak için pamuklu bir havluyu çeşitli yöntemler ile ısıtarak işleme başlayabilirsiniz. En basitinden havluyu sıcak ütü ile ütüleyin ve ağrı yaşanın bölgeye tampon yapın. Bir başka yöntemle, havluyu kaynar olan suyun içerisine alıp suyunu sıkın ve iltihaplı kulağa hafif şekilde bastırın. Pamuklu olan havluyu sıcak su ile doldurulmuş cam olmayan şişenin üzerine sarın ve ağrıyan kulağınızın çevresine tutun. Bu kompreslerden her hangi bir tanesinin kullanılması halinde kulak ağrısında azalma gözlenecektir.

Alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst