Kulağa kaçan sudan nasıl kurtulursunuz?

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
fft16_mf1517066.Jpeg

Kulağa kaçan sudan nasıl kurtulursunuz?

Hemen hepimizin bir kere de olsa başına gelmiştir. Güzel geçen bir tatilin ya da havuzda bir günün ardından kulağımıza kaçan su kabusumuz haline gelebilir.

Kulağımızda hissettiğimiz, korku filmlerini aratmayan türde sesler eşliğindeki ağrı ile kendini gösteren kulaktaki bir damlacık su çok can yakıcı durumlara yol açabilir. Dikkate alınmadığı takdirde kulağın yapısına zarar verebilir. Peki bu su damlasından nasıl kurtulabiliriz?

Uzmanlara göre her yıl binlerce kişi aynı şikayetle doktorun kapısını çalmaktadır. Tedavi edilmediği sürece kulak enfeksiyonlarına neden olabilecek bu durum bakterilerin üremesini hızlandırır. Ayrıca iç kulakta sıvı salgılanmasıyla görevli gözenekler dahi zarar görebilir.

İşte bu sıkıntılı durumla başa çıkabilmek için pek çok yöntem mevcuttur. Kulağa su kaçmasını önleyen kulaklık en çok tercih edilen önlemdir.

Diğerleri ise şu şekilde sıralanabilir:

- Yüzmekten bıkıp kıyıya çıktığınızda kulaklarınızı iyice kurulayın. Başınızı sağa ve sola sallayarak su damlalarının akmasını sağlayın.

-Kulağa kaçan sudan kurtulmanızı sağlayan damlaları kullanabilirsiniz. Eğer yakında eczane yok ise alkol ile beyaz sirkeyi karıştırıp aynı etkiyi yaratacak bir damla elde edebilirsiniz. Ancak kulağınızda daha önceden ortaya çıkan bir sorun varsa hiç bir işlem yapmadan doktora başvurun.

- İçinde yüzdüğünüz suyun pH değerinin normal seviyede olduğundan emin olun. temiz su bakterilerin üremesini engelleyecektir.

-Tüm bu önlemlere rağmen hala kulağınızda su hissediyorsanız düşük ısıda fön makinesi ile suyu kurutabilirsiniz. Ancak makineyi kulağınıza fazla yaklaştırmayın ve başınızı sağa sola sallamay unutmayın.

Milliyet

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Bu güzel paylaşım için Teşekkürler Nkcım geçen hafta eşim çocukları denize götürmüştü büyük kızımın kulağına su kaçmış birkaç gün uğraştık bu bilgileri okuduğum iyi oldu birdaha başıma geldiğinde uygularım bende:elis::elis:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
Geçmiş olsun canım uygulamana gerek kalmaz inşallah :panter:

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
benm kaçtı ben doktora falan gitmedim şimdi kulağım ara ara tıkanıyor duymuyor desem yeri kulaklıkla müzik dinlerkende farkediyorum o daha az işitiyor hala gitmiyorum korktum gidicem ama çok oldu ben böyle olalı :acep:

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
buna dikkat etmek lazım.geçen hafta kızkardeşim tatilde havuza giriyo kulagına su kaçmış kaç gün kıvranıp durdu doktor o suyun mikroplu olduğunu söylemiş enfeksiyon kapmış sonunda gidip kulagını temizletti..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar