Küçük Hanımefendi (Trt1)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
12755667.jpg


“Küçük Hanımefendi” için buluştular

'Mommo' filmiyle uluslararası festivallerde 27 ödül alan yönetmen Atalay Taşdiken ile “Takva” filmiyle pek çok ödül ve başarıya imza atan Özer Kızıltan, TRT1'deki 'Küçük Hanımefendi' dizisinde buluştu.

Yapımcılığını Atalay Taşdiken'in yaptığı, Muazzez Tahsin Berkand'ın ölümsüz eseri 'Küçük Hanımefendi' dizi olarak ekrana geliyor.

Özer Kızıltan'ın yönettiği dizide başrolleri Barış Bağcı, Cansu Tosun, Arsen Gürzap, Derya Alabora, Kazım Akşar ve Bayazıt Gülercan paylaşıyor.

Karşılıklı zorunluluktan evlenen iki gencin hikayesinin anlatıldığı dizide, Yeşilçam filmi çağrışımlarıyla temiz, naif bir aşk hikayesine ve iyi ile kötünün mücadelesine tanık olacağız. Hastalıklı, zayıf ve çirkin bir kızın inanılmaz dönüşümünü ve aşkına sonuna dek sahip çıkışını izleyeceğiz heyecanla…

'Küçük Hanımefendi' de Neriman rolü için 200 genç kızın arasından seçilen Almanya doğumlu ve profesyonel bir balerin olan Cansu Tosun:
" Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Neriman gibi ben de 22 yaşındayım. Bu benim ilk rolüm. Belgin Doruk ve Hülya Koçyiğit'in oynadığı 'Küçük Hanımefendi' filmlerini defalarca izledim. Onları izleyerek bu role çalıştım" dedi.

25 Şubat cuma akşamından itibaren 19.55'de TRT 1'de ilk bölümüyle ekrana gelecek

'Küçük Hanımefendi'yi 1961'de ilk kez Belgin Doruk, 1970'de ise Hülya Koçyiğit oynamıştı.

Hürriyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
12755667.jpg


Küçük Hanımefendi

trans.gif

Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 01.04.2011 19:55

trans.gif

Babasının ölümünden sonra, hasta olduğuna inandırılarak kapatıldığı odada yıllarca yaşamış Neriman… Zenginliğine, dünyaya, hayata küstürülmüş. Şimdi sadece Neriman değil, hayalleri de büyüyor. Kozasında, çocukluktan genç kızlığa geçmeye hazırlanan bir tırtıl gibi…Onu güzel bir kelebek hâline getirecek kahramanını bekliyor. Ömer’i…Çocukluk aşkı Ömer, onu bu boğucu hayattan kurtarabilecek mi? Neriman’ın hayallerindeki gibi, ona âşık olup evlenecek mi? Aslında Ömer, gönüllü değil, zorunlu bir kahraman. Ailesinin yaşadığı ekonomik darboğaz, aileden zengin Neriman’a yönlendiriyor onu. Onun gönlünde ise sadece eski karısı, kızının annesi Nüveyre var hâlâ. Yani Ömer’in kalbinde derin bir kuyu…Neriman bu kuyuyu nasıl dolduracak? Odada geçirdiği yıllar içinde Neriman’ın bedeni büyüdü ama ruhu hâlâ çocuk…Masum, bir çocuk kadar insanlara güvenmeye hazır. Âşık olduğu adamın kendisiyle parası için evlenmek isteyebileceğine asla inanmıyor. Kendisine âşık olduğunu sandığı kocasının kollarında mutluluğa kanat açacağından emin. Gerçekten de öyle mi? Yoksa bir zulümhaneden ötekine mi, bu zavallı kızın yolculuğu? Neriman çevresini saran yalanların üzerindeki tülü kaldırdıkça büyüyecek. Aşkın olgun bir meyve gibi kucağına düşmeyeceğini, aşkı için savaşması gerektiğini anladıkça çıkacak çocukluktan. Bu süreçte “çirkin ördek yavrusu” görkemli bir kuğuya dönüşmeyi başarabilecek mi? Zavallı, aciz bir kızdan, “Küçük Hanımefendi”ye varan serüven nasıl olacak?

Neriman’ın masalı başlıyor… Küçük Hanımefendi, Her Cuma TRT 1’de…
*-*-*-*-*-*
Bölüm Özeti
Neriman'a haksızlık yaptığını anlayan Ömer; ona herşeyi anlatmaya karar verir.

Neriman'ı gezmeye çıkarır ve ona bir sürpriz hazırlar.

Neriman çok mutludur. Artık herşey yoluna girmektedir.
Ceyda, Ömer'in sadece parası için evlendiği Neriman'a hazırladığı tuzağa kendisi düşer. Numan, Şaziye'ye açık olarak duygularını ifade eder ama karşılık bulamaz.

Numan için artık bir yol ayrımı gözükmektedir.

Neriman'ın annesinden yadigar kolyesini gizlice alan Meliha ise, bu değerli kolyeyi kaybeder
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
10308_180_85.jpg

Küçük Hanımefendi
trans.gif

Türü: Yerli Dizi
Tarih-Saat: 08.04.2011 19:55

Neriman değil, hayalleri de büyüyor. Kozasında, çocukluktan genç kızlığa geçmeye hazırlanan bir tırtıl gibi…Onu güzel bir kelebek hâline getirecek kahramanını bekliyor. Ömer’i…Çocukluk aşkı Ömer, onu bu boğucu hayattan kurtarabilecek mi? Neriman’ın hayallerindeki gibi, ona âşık olup evlenecek mi?


Aslında Ömer, gönüllü değil, zorunlu bir kahraman. Ailesinin yaşadığı ekonomik darboğaz, aileden zengin Neriman’a yönlendiriyor onu. Onun gönlünde ise sadece eski karısı, kızının annesi Nüveyre var hâlâ. Yani Ömer’in kalbinde derin bir kuyu…Neriman bu kuyuyu nasıl dolduracak? Odada geçirdiği yıllar içinde Neriman’ın bedeni büyüdü ama ruhu hâlâ çocuk…Masum, bir çocuk kadar insanlara güvenmeye hazır. Âşık olduğu adamın kendisiyle parası için evlenmek isteyebileceğine asla inanmıyor. Kendisine âşık olduğunu sandığı kocasının kollarında mutluluğa kanat açacağından emin. Gerçekten de öyle mi? Yoksa bir zulümhaneden ötekine mi, bu zavallı kızın yolculuğu?

Neriman çevresini saran yalanların üzerindeki tülü kaldırdıkça büyüyecek. Aşkın olgun bir meyve gibi kucağına düşmeyeceğini, aşkı için savaşması gerektiğini anladıkça çıkacak çocukluktan. Bu süreçte “çirkin ördek yavrusu” görkemli bir kuğuya dönüşmeyi başarabilecek mi? Zavallı, aciz bir kızdan, “Küçük Hanımefendi”ye varan serüven nasıl olacak?
Küçük Hanımefendi, Her Cuma TRT 1’de…
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
10308_180_85.jpg

Gösterim Saati: 19:55
Kanal: TRT 1

Neriman'ın Vedası !!!

Ömer'e ayrılma kararını bildiren Neriman evden ayrılır.
Feridun'un evine giden Neriman, yeni bir hayat kurmak istediğini ve
ayrı bir ev tutup yalnız yaşayacağını söyler.
Neriman'ın kararlı tavrı Ömer'i şaşırtmıştır.
Bu arada duruma en çok sevinen Bülent'dir ve Neriman'la birlikte ev
aramaya başlarlar.
Neriman'ın gidişiyle boşlukta kalan Ömer pişmanlık duymaya başlamıştır.
Öte yandan Fehime ise, Feridzadeler'le ilgili yeni bir plan
peşindedir. Artık onun hedefi Münir'dir.
Neriman ve Ömer, boşanmak için hakim karşısına çıkarlar.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
12755667.jpg


Gösterim Saati: 19:55
Kanal: TRT 1

Ömer'in boşanmak istememesi Neriman'ı kızdırır.Neriman, Ömer'in kendisine acıdığını ve yardıma muhtaç olduğunudüşündüğü için böyle davrandığını sanır.Oysa Ömer, aşık olmuştur.
Mahkemenin olduğu gün Münir ortadan kaybolur.Arabası terkedilmiş olarak bulunur ama kendisinden haber alınamaz.Bir ihtimal esk günlerdeki gibi kumara gittiğidir.Ama kısa sürede bunun sıradan bir olay olmadığı anlaşılır.Polis şirketteki herkesi sorgular.Münir'i en son gören Ceyda'dır.Ama Ceyda bunu polise anlatmaz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst