Küçük Genç Odası Dekorasyonu.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Genç odasındaki yer darlığına, odanın tarz sahibi ve şık görünümünden ödün vermeden çözüm bulunabilir. Böyle bir oda düzenlerken farklı tasarımları araştırmak, eldeki alanı olabildiğince kullanışlı bir hale getirmekte yardımcı olur. Kompakt genç odası modelleri küçük genç odaları için pratik çözümlerden biridir.

genc-odasi1.jpg

Kompakt genç odalarında yatak, çalışma masası ve dolap az yer kaplayacak biçimde, birbirine bağlı olarak tasarlanmıştır. Bu mobilya modelleri özellikle küçük genç odaları için düşünülmüştür. Yukarıda gayet şık görünen bir kompakt (compact) genç odası mobilya örneği görebilirsiniz.
kupa-genc-odasi2.jpg

Bu fotoğrafta Kupa Modüler Mobilya‘nın özel tasarımlı ürünlerini görüyorsunuz. Mobilyanın kendisi başlı başına bir oda gibi görünüyor. (Firma bilgileri bu makalemizin sonunda yer almakta.)
yatak-cekmeceli.jpg

Genç odalarını sadece bir yatak odası gibi algılamak hata olur. Bu oda uyumak için de kullanılır tabii ama gençler giyinmek, ders çalışmak veya boş zamanlarını değerlendirmek, hobileriyle ilgilenmek için de odalarında sıkça zaman geçirirler. Bu nedenle sadece yatak ve gardırop sığdırmaya çalışıp odanın işlevselliğini azaltmamakta fayda var.
mor-oda.jpg

Böyle bir oda düzenlerken gençlerin fikrini almak işinizi kolaylaştırır. Büyük bir kitaplık istiyor mu, bilgisayarı için ne kadar yere ihtiyacı var, giysilere meraklı mı, odasında televizyon olmalı mı gibi soruların cevapları odayı şekillendirmeyi kolaylaştırır. Gencin meraklı olduğu konulara ve hobilerine göre odayı şekillendirmek her bakımdan daha olumlu olacaktır.
erkek-cocuk-oda.jpg

Mobilya alışverişi sırasında her bir mobilyanın çok fonksiyonlu olması odada saklama için ekstra yer açılması demektir. Genç odası için çekmeceli veya bazalı yataklar olmazsa olmazlar arasındadır diyebiliriz.
yer-yatagi.jpg

Küçük bir odanın sadece kahverengi eşyalarla döşenmesi karanlık bir hava yaratabilir. Açık renk mobilyalar seçmek odayı da daha geniş gösterir. Üstelik kahverengi gençler için yeterince enerjik bir renk değildir. Kahverengi mobilyanın arasına canlı bir renk katmak gerekebilir. Renkli dolap kapakları, renkli yatak örtüsü, desenli duvar kağıdı veya halı benzeri odadaki bazı ayrıntılarda canlı renk kullanılması odanın havasını değiştirecektir.
Kimi gençler renkten pek hoşlanmaz. Böyle bir durumda pastel tondaki renkler veya nötr renklerle ama bu kez desenlere ağırlık vererek odada farklılık yaratılabilir.
oda-basamak.jpg

Yukarıda iki basamak yükseltilen çalışma köşesinin odayı ne kadar zenginleştirdiğine ve farklı kıldığına bakın. Küçük odalarda uygulanabilecek oldukça ilginç fikirler olabileceğini unutmamak gerek.
genc-kiz-oda.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst