Küçük Adımlar Ev Uygulamaları Eğitimleri Başladı

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
t]
Küçük Adımlar
Özürlüler Müdürlüğü Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı Ev Merkezli Uygulama çalışmalarının 2010 dönemi açılışı önceki gün yapıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçük Adımlar projesiyle, özürlü çocuğu bulunan yüzlerce aileye “Özürlü Çocuğuma nasıl Davranmalıyım?” eğitimi verdi. Eğitimi alan aileler, özürlü çocuklarıyla daha sağlıklı iletişimin kapısını aralıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbullu özürlü ve özürlü yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Sporla rehabilitasyon, ÖSHA (Özünlünün sosyal hayata adaptasyonu), ücretsiz servis hizmeti, özürlü istihdamı vb. pek çok projeyi hayata geçiren İSÖM, Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı’yla da özürlü çocuk sahibi anne-babalara çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği yönünde eğitim veriyor.

Üniversitelerin desteğiyle ailelere eğitim…

Küçük Adımlar Erken Eğitim Programıyla 2004 yılından bu yana 650 aileye eğitim verildi. İstanbul ve Marmara Üniversitelerinin proje danışmanlığını üstlendiği uygulamalar çerçevesinde ailelere evlerinde ve Tophane-İSÖM’de eğitim veriliyor.

Ev merkezli uygulama çalışmaları başlatıldı

Özürlüler Müdürlüğü Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı Ev Merkezli Uygulama çalışmalarının 2010 dönemi açılışı önceki gün yapıldı. İBB Özürlüler Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu açılış programına, özürlü çocuğu bulunan ailelerle, projede görev alacak olan üniversite öğrencilerinden oluşan 150 kişilik bir davetli topluluğu katıldı. Küçük Adımlar Projesi ile İstanbul’da yaşayan ve özürlü çocuk sahibi ailelere ev uygulamalarıyla evde eğitim ve terapi hizmeti sunuluyor.

Gelişimsel geriliği, erken eğitimle aşmaya çalışıyorlar

İstanbul ve Marmara Üniversite’sinin danışmanlığını yaptığı Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı projesinin amacı, İstanbul ili sınırları içinde 0-6 yaş arası gelişimsel geriliği olan çocukların erken eğitimini kademeli olarak sağlamak. Erken eğitim programının uygulanışı ise İstanbul ve Marmara Üniversitelerinin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinin küçük adımlar erken eğitim programına uygun bir şekilde, özürlü çocuğu olan aileleri ziyaret ederek çocuğun gelişimini takip etmek ve ailelere danışmanlık yaparak, onları eğitmek şeklinde gerçekleşiyor. İSÖM öncülüğünde başlatılan Küçük Adımlar Erken Eğitim Projesi aracılığıyla, özel gereksinimli çocukların bedensel, zihinsel gelişimlerinin hızlandırılması, özrünün engele dönüşmesinin önlenmesi, okul çağına geldiklerinde normal eğitim ortamlarından yararlanma olasılığını arttırmak ve özel gereksinimli çocuğa sahip ailenin yaşadığı duygusal ve toplumsal sorunları azaltmak temel olarak hedefleniyor.

Küçük Adımlar nedir?

Küçük adımlar, gelişimsel geriliği olan çocukların anne babaları için hazırlanmış bir erken eğitim programıdır. 8 kitaptan oluşan bir eğitim setidir. Her kitap farklı bir konuyu içermektedir. Program 5 temel gelişim alanına odaklanmaktadır. (Büyük Kas Becerileri, Küçük Kas Becerileri, İletişim Becerileri, Alıcı Dil Becerileri, Kişisel ve Toplumsal Beceriler) . Programdaki beceriler 0-6 yaş diliminde olan becerilerden oluşmaktadır.
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
arkadasım burda gonullu olarak calısmıstı
beledıyemızı ozurlulere verdıgı destekten dolayı tbrk edıyorum:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst