Krepte Rulo Pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Krepte Rulo Pilav

327d6025-fa32-491f-bfb1-115170781043.jpg

Malzemeler

Krep için:

· 1 su bardağı (200 ml) süt · 3 yumurta · ¾ su bardağı (90 gr) un · 1 çay kaşığı tuz

Krepleri pişirmek için:
· 1 yemek kaşığı (35 gr) tereyağ

Pilav için:
· 2 yemek kaşığı (70 gr) tereyağ · 200 gr küçük doğranmış kuzu eti · 2 su bardağı (400 gr) pirinç · 3.5 su bardağı (700 ml) su · 1 çay bardağı haşlanmış küp doğranmış havuç · 1 çay bardağı haşlanmış bezelye · 2 çay kaşığı tuz · ½ çay kaşığı karabiber · 1.5 su bardağı (150 gr) rendelenmiş kaşar peyniri

Tarif
Krep için gerekli olan süt, yumurta ve unumuzu mikserle çırpıp hazırlayalım. 26-28 cmlik bir tavaya kreplerimizi pişirmek için ayırdığımız tereyağmızdan koyup 4 eşit krep yapacak şekilde karışımımızdan yayıp arkalı önlü pişirelim. Bütün kreplerimizi hazırladıktan sonra kare oluşturacak şekilde yan yana dizip kenarda beklemeye alalım. Pilavımız için tereyağmızı eritip, kuzu etlerimizi kavuralım. Etimiz, suyunu salıp çektikten sonra iyice yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinçlerimiz; saydamlaştıktan sonra ölçülü suyumuzu, haşlanmış havuç ve bezelyelerimizi ekleyelim. Tuz ve karabiberini de ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çeken pilavımızın altını kapatıp 10 dk demlenmeye bırakalım. Demlenen pilavımızın içine kaşar peynirimizin yarısını karıştıralım. Diğer yarısını da kreplerimizin üzerine yayalım ve pilavımızı kreplerimizin üzerine dikkatlice yayalım. Kreplerimizi pilavla birlikte; kenarlarını hafifçe içe doğru katlayıp rulo yaparak fırın tepsimize yerleştirelim. Yaklaşık 15 dk kadar 200 derece fırında pişirip 10 dk beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Püf noktası:
Kreplerimizi yerleştirmeden evvel altına pişirme kağıdı veya streç film yayarsak hem krebi kolay rulo yaparız hem de yerinden kaldırıp fırın tepsimize yerleştirmemiz çok daha kolay olur. Krepli rulo pilavımızın içinde kaşar peyniri olduğu için mutlaka biraz dinlendirip servis edelim ki dilimlerimiz düzgün çıkabilsin.,

ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yufkayla da güzel olur bu :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst