Krep Hamurunda Lahmacun

Krep Hamuru İçin Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
Tüm malzemeler karışacak ve incecik şekilde krep tavasında altı üstü kızartılacak.
Lahmacun Malzemeleri için:
250 gr kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 büyük boy soğan(ben soğanı bol severim)
Ve olmazsa olmaz tuz ve baharatlarımız.
Tavamızda önce soğanları kavurarak işe başlıyoruz,sonrasında kıymamız renk değiştirince diğer malzemeleride incecik kesip harcımızın içine katıyoruz piştikten sonra en son tuz ve baharatlarınız atıyoruz.
Ve pişen harcımız soğumadan hazırladığımız bir adet krepin üzerini kapatacak şekilde sırası ile harcımızı yerleştiriyoruz,bir sıra krep,bir sıra harc....
En son resimde görmüş olduğunuz gibi bir şekilde olacaktır.Arzuya göre sarımsaklı yoğurt da ilave edebilirisiniz.
Normali aslında elde açma yufka ile saçda yapılıyor ancak ben bu şekilde yaptığımda da lezzetinden bir şey aratmadı dyiebilirim.Kayseri yöresine ait bir yemektir.
Afiyet Olsun!!!
Krep Hamuru İçin Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
Tüm malzemeler karışacak ve incecik şekilde krep tavasında altı üstü kızartılacak.
Lahmacun Malzemeleri için:
250 gr kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 büyük boy soğan(ben soğanı bol severim)
Ve olmazsa olmaz tuz ve baharatlarımız.
Tavamızda önce soğanları kavurarak işe başlıyoruz,sonrasında kıymamız renk değiştirince diğer malzemeleride incecik kesip harcımızın içine katıyoruz piştikten sonra en son tuz ve baharatlarınız atıyoruz.
Ve pişen harcımız soğumadan hazırladığımız bir adet krepin üzerini kapatacak şekilde sırası ile harcımızı yerleştiriyoruz,bir sıra krep,bir sıra harc....
En son resimde görmüş olduğunuz gibi bir şekilde olacaktır.Arzuya göre sarımsaklı yoğurt da ilave edebilirisiniz.
Normali aslında elde açma yufka ile saçda yapılıyor ancak ben bu şekilde yaptığımda da lezzetinden bir şey aratmadı dyiebilirim.Kayseri yöresine ait bir yemektir.
Afiyet Olsun!!!