Kremalı Milföy Tatlısı

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler,

8 adet milföy hamuru

Kreması için,

2 su bardağı süt

4 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Sosu için,

5 yemek kaşığı ılık su

3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için,

Mevsim meyveleri

Hazırlanışı,

Milföy hamurlarını aralık bırakarak fırın tepsisine dizin.

Ilık su ve toz şekeri karıştırıp fırçayla milföy hamurlarının üzerine sürün.

Milföy hamurlarının kabarmasını önlemek için çatalla üzerinde delikler açın.

Önceden ısıtılmış 175 derece üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen milföy hamurlarını fırından çıkarıp soğuması için bekletin.

Kremasını hazırlamak için gerekli malzemeleri tencereye alın.

Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Kremayı ocaktan indirip arada bir karıştırarak soğuması için bekletin.

Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurun.

Tatlıda kullanacağınız meyveleri yıkayıp dilimleyin.

Milföy hamurlarından birini servis tabağına alın.

Üzerini kremayla kaplayın.

Kremanın üzerine bir kat milföy hamuru koyun.

Milföy hamurunun üzerini kremayla kaplayın.

Son kat milföy hamurunu kremanın üzerine kapatın.

Üzerini meyvelerle süsleyin.

Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Tatlıyı buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Kremalı Milföy Tatlısı
alıntı

370F7D65831A83EB6A1DF2B7C7C24.jpg



 
H

Hera

Misafir
Sağol canım emeğine sağlık sen hiç yaptın mı bu tatlıdan Çok uzun bir tatlı zahmetli sen denedin mi tadına baktın mı ben hazırını yemeği tercih ediyorum bu tatlının
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst