Krem şantili poğaça

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
581420120306120041656.jpg


Krem şantili poğaça

1 Paket toz krem şanti
200 Gr. tereyağı veya margarin
1 Paket kurumaya
1 Adet yumurta ( Birinin sarısı üzerine)
1 Su bardağı ılık süt
1 Paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un

İÇ HARC İÇİN:
1 Kase peynir
Yarım demet maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabının içine, tereyağı, kremşanti, maya, yumurta, tuz ve
ılık süt ekleyip iyice karıştırın. Kabartma tozu ve un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru homojen bir hal alıncaya kadar yoğurun. Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için beklenir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açılır. İçine harç karışımından bir miktar konulup yarım ay olacak şekilde kapatılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Üzerlerine çörek süsü veya susam , çörekotu, gri haşhaş serpilerek 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Haber7
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
kremşanti tatlı olduğu için paskalya çöreği gibi birşey olur heralde:nk:
 
E

EylulV

Misafir
KremSantiyi Pastada Bile Zor Yedigim İcin Bunu Yiyebilecegimi Sanmiyorum :mendil:
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Daha önce duymuştum, deneyip görmek lazım.
Emeğine sağlık.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
Şantiyi toz olarak koyuyor aslında düşününce olabilir bazı mayalı poğaçalara şeker falan eklenirya o vazifeyi görüyor sanırım :durbun:
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
hafif tatlı olur tadı sanırsam annemde bı mayalı poğaçanın icine tuzu az şekeri cok katardı ayrı güzel olurdu tadı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst