Krakerli Tavuk-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kirakerl_tavuk_1252611249%5B1%5D.jpg


dedimya tezat bir insanim ;)
malzeme
2 adet tüm tavuk gögsü
300 gr yogurt (marine icin )
1 yemek kasigi hardal (senf )
yarim cay kasigi kimyon
yarim cay kasigi kirmizi toz biber
yarim cay kasigi kisnis (koriander )
tuz karabiber

200 gr arzu ettiginiz tuzlu kraker ( ben tuc kullandim türkiye icin ülker cizi olabilir

yapilisi

öncelikle tavuk gögüslerini yikayip kurlayin uzun seritler halinde kesin iki parmak kalinliginda yeterli olur .
yogurdun icine tuz (fazla olmasin kraker ve hardal tuzlu oluyor cünki) karabiber kirmizi biber kimyon kisnis hardali koyup karistirin tavuklari yogurdun icine koyup yaklasik bir saat bekletin .
diger tarafta krakerleri merdane ile dövüp un haline getirin firini 200 dereceye ayarlayip isitin . tavuklari yogurtan cikarip krakere batirin heryerini kaplayinca yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli dizin .isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin
sicak olarak servis yapin yanina ister patates, isterseniz pilavla :))
ama bana sorarsaniz mozerellali patatesle servis yapin

ALINTI
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende öyle çünkü hardal kişniş ve kimyon hiç sevmiyorum ama bir yandan da görüntüsü gayet güzel :dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst