incitanemtuana
Daimi Üye

dedimya tezat bir insanim
malzeme
2 adet tüm tavuk gögsü
300 gr yogurt (marine icin )
1 yemek kasigi hardal (senf )
yarim cay kasigi kimyon
yarim cay kasigi kirmizi toz biber
yarim cay kasigi kisnis (koriander )
tuz karabiber
200 gr arzu ettiginiz tuzlu kraker ( ben tuc kullandim türkiye icin ülker cizi olabilir
yapilisi
öncelikle tavuk gögüslerini yikayip kurlayin uzun seritler halinde kesin iki parmak kalinliginda yeterli olur .
yogurdun icine tuz (fazla olmasin kraker ve hardal tuzlu oluyor cünki) karabiber kirmizi biber kimyon kisnis hardali koyup karistirin tavuklari yogurdun icine koyup yaklasik bir saat bekletin .
diger tarafta krakerleri merdane ile dövüp un haline getirin firini 200 dereceye ayarlayip isitin . tavuklari yogurtan cikarip krakere batirin heryerini kaplayinca yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli dizin .isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin
sicak olarak servis yapin yanina ister patates, isterseniz pilavla
ama bana sorarsaniz mozerellali patatesle servis yapin
ALINTI