Kozmetik Ürünleri Nasıl Saklamalıyız?

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ruj, rimel, göz kalemi, bakım kremleri güzelliğimizin neferleridir. Dudaklarımızı dolgunlaştırır, cildimizi sıkılaştırır, yüzümüze canlılık kazandırırlar.

E1B88BEF8ED0714B73BCFD208E1495.jpg


Biz, kadınlar için değerli kozmetik ürünler doğru muhafaza edilmediği takdirde kullanılamaz duruma gelebilir. Yüksek fiyata aldığımız rimel kuruyabilir, renginiz beğendiğimiz rujumuz bozulabilir. Doğru yöntemlerle kozmetik ürünlerinizi saklarsanız güzellik dolabınız her an hizmetinizde olacaktır.

Rimel

Rimelinizin kurumasını önlemek, kirpiklerinizi dolgunlaştırırken bakım yapılmasını sağlamak istiyorsanız içine birkaç damla Hint yağı ilave edip karıştırın.

Rimelinizi oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz, çok sıcak ya da çok soğuk ortamda bulunmamasına dikkat edin.

Göz Kalemi

Göz kaleminin kolayca sürülebilmesi için ucunun yeteri miktarda açılmış olması gerekir. Çok yumuşak göz kalemlerini açmaya çalışırken, kalemin bir kısmı açacağın içinde kalır. İstediğiniz performansı alamazsınız.

Göz kaleminizi açmadan önce derin dondurucuda 5 dakika boyunca bekletin. Bu sayede kalemin ucu sertleşecek ve kolayca açılacaktır. Sürmek ise basit hale gelecektir. Oda sıcaklığında yumuşayan göz kaleminin sürüşüyle harika göz makyajı yapabilirsiniz.

Ruj

Makyajın son ve en önemli adımı dudaklara sürülecek rujdur. Rujunuzu oda sıcaklığında saklamalısınız. Çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda bulunan ruj kısa sürede bozulabilir.

Rujunuzu dudaklarınıza kolayca uygulamak ve sonuna kadar kullanmak için fırçayla sürün. Ruju fırçayla sürmek dudaklarınızda pürüzsüz görünümü sağlayacaktır.

Bakım Kremleri

Kırışık önleyici, nemlendirici, gençleştirici gibi özelliklere sahip bakım kremlerini satın alırken son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi yakın olan kremleri almayın.

Kreminizden beklediğiniz etkiyi alabilmek için buzdolabının alt rafında muhafaza edin. Bu sayede uzun süre kullanabilirsiniz.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim canlarım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst