Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek Tarifi

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
kozlenmis-kirmizibiber-domates-ve-patatesli-levrek-tarifi.jpg

Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek
4 kişilik
Tarifin asıl isminde ançüez de geçiyor ama ben onu ilave etmedim. Tarifteki tavuk suyu yerine normal su kullandım. Bir de malzemelerdeki safranı eklesem de tadına nasıl bir etki yaptığı konusunda çok emin olamadım. Safran bulma imkanınız olmasa da bu tarifi deneyin.
Malzemeler
bir tutam safran teli
900gr patates, soyulmuş ve halka halka doğranmış
4 domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
50gr yağda ançüez fileto, süzülmüş
150ml tavuk suyu (ya da su)
4 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
8 diş sarımsak, her biri üçe bölünmüş
8 dal kekik
85ml zeytinyağı
1 adet 1,5-1,75kg'lık deniz levreği, temizlenmiş
tuz ve karabiber
Hazırlanması:
Fırını 200C ye getirin. Safran tellerini bir çay bardağına koyup üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su dökün. Patatesleri tuzlu kaynar suda 7 dakika pişirin. Sularını süzüp rosto kabınızın ortasına yerleştirin. (Patatesler sadece balık için bir yatak oluştursun, kenarlar biberler için boş kalsın.)
Domatesleri ve kullanıyorsanız ançüezleri patateslerin üzerine yayın. Safranlı suyu ve tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Kırmızı biberleri kenarlara yerleştirin. Sarımsakları, kekikleri üzerine serpin. Hepsinin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpip fırında yarım saat pişirin.
Balığın üzerine bıçakla uzunlamasına bir çizgi veya dilerseniz birkaç çapraz çizin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle iyice ovup pişen patateslerin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına alıp balık pişene kadar (35 dakika veya daha az) pişirin. Közlenimş sebzeler ve salatayla servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst