Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek Tarifi

Konu, 'Deniz ürünleri' kısmında gül34 tarafından paylaşıldı.

  1. gül34

    gül34 Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    81
    Beğeniler:
    31
    [​IMG]
    Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek
    4 kişilik
    Tarifin asıl isminde ançüez de geçiyor ama ben onu ilave etmedim. Tarifteki tavuk suyu yerine normal su kullandım. Bir de malzemelerdeki safranı eklesem de tadına nasıl bir etki yaptığı konusunda çok emin olamadım. Safran bulma imkanınız olmasa da bu tarifi deneyin.
    Malzemeler
    bir tutam safran teli
    900gr patates, soyulmuş ve halka halka doğranmış
    4 domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
    50gr yağda ançüez fileto, süzülmüş
    150ml tavuk suyu (ya da su)
    4 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
    8 diş sarımsak, her biri üçe bölünmüş
    8 dal kekik
    85ml zeytinyağı
    1 adet 1,5-1,75kg'lık deniz levreği, temizlenmiş
    tuz ve karabiber
    Hazırlanması:
    Fırını 200C ye getirin. Safran tellerini bir çay bardağına koyup üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su dökün. Patatesleri tuzlu kaynar suda 7 dakika pişirin. Sularını süzüp rosto kabınızın ortasına yerleştirin. (Patatesler sadece balık için bir yatak oluştursun, kenarlar biberler için boş kalsın.)
    Domatesleri ve kullanıyorsanız ançüezleri patateslerin üzerine yayın. Safranlı suyu ve tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Kırmızı biberleri kenarlara yerleştirin. Sarımsakları, kekikleri üzerine serpin. Hepsinin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpip fırında yarım saat pişirin.
    Balığın üzerine bıçakla uzunlamasına bir çizgi veya dilerseniz birkaç çapraz çizin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle iyice ovup pişen patateslerin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına alıp balık pişene kadar (35 dakika veya daha az) pişirin. Közlenimş sebzeler ve salatayla servis yapın.
     
  2. Sivasin gülü

    Sivasin gülü Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Ekim 2010
    Mesajlar:
    812
    Beğeniler:
    856