KOVA – Evrenin Hınzır Öğretmenleri

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.624
Tepki
53.626
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
img.php


KOVA’nın Modern Astroloji’de Uranüs, Klasik Astroloji’de Satürn gezegenin enerji alanında olduğu düşünülür. Satürn’den beslenen diğer bir burç olan Oğlak gibi Kova’lar da Evrensel Öğretmen rolünü oynamak için dünyaya gelmişlerdir. Ancak, Kova ”Sıradışı Bir Öğretmen”dir… Oğlaklar gibi sınırlar koyarak değil, sınırlarınızı kaldırmaya teşvik ederek öğretirler!

Bu burcun insanları, Kova’nın Modern Astroloji’deki yöneticisi Uranüs gibi elektrik akımı kıvamında çalışan bir akla ve sürprizlerle dolu bir kişiliğe sahiptirler. Aslan’ın doğal yöneticisi olan Güneş, tam zıddında yer alan burç olan Kova’da pek de rahat değildir. Dolayısıyla, Kova insanları da bu dünyada pek rahat etmez ve etraflarına da pek rahat vermezler. Akılları hep, gündelik olmayana, henüz söylenmeyene, daha yapılamış olana takılıdır.

Güzel ya da yakışıklı olmaktan çok, kendilerine has bir cazibeye sahip insanlardır. Elbette yükselen burç ve fiziği etkileyen evlere düşen gezegenler, bu ifadeye çok farklı boyutlar katabilir. Yine de, onları asla klasik bir kadın veya erkek kalıbına oturtamayacağınızı, kolay kolay avucunuzda tutamayacağınızı, çünki duygu ve bedenden ziyade zihin boyutunda gezindiklerini farkedersiniz.

Tıpkı Oğlak gibi analitik bir zekaya sahiptirler. Ancak Oğlak biraz daha fonksiyonel çözümlemelere yönelik düşünürken, Kova entellektüel derinliklerde kaybolmaya heveslidir. Büyük resmi oluşturan bileşenleri incelemekten büyük zevk alır ve bu bileşenler arasındaki görünmez bağları çözümlemek onlar için bir tutkudur. Elle tutulamayanın peşinde oldukları için de, önceliklerini belirlemek ve kaynaklarını verimli kullanmak konusunda bazen sorun yaşayabilirler. Onlar için, olayların akış yönünü, bir insanın ortalama davranış aralığını, bir işin taşığıdı potansiyeli ”ANLAMAK” yeterince tatmin edicidir. Anlamakla elde etmeyi eşanlamlı kabul ederler ama aslında kendilerince ”elde ettikleri” şeyleri işlerine yarar hale getirmekte bir hayli zorlanırlar. Çünki onlara karşı ilgilerini büyük ölçüde kaybederler…

Burçlar aleminin en geveze entellektüelleri Kova’lardan çıkar! Düşüncelerini aktarmak, söz ve jestlerle insanları etkilemek, ve mümkünse yönlendirmek isterler. Çevreleri geniş ve birbirinden oldukça değişik insanlarla doludur. Biraz ukala ve duyarsız görünmelerine rağmen, gayet insancıldırlar. Sadece kişilerden ziyade kavramlar, vıcık vıcık ilişkilerden ziyade toplumsal faaliyetler ilgilerini çeker. Arkadaşlıkları keyiflidir ancak onlardan yapış yapış duygusallıklar beklemeyin! Dertlerinize de, mutluluklarınıza da mantık ve bilgi çerçevesinde yaklaşırlar. Gerçekten ilgilenmedikleri ve düşünce dizgeleri içinde anlamlandıramadıkları konularla ilgileniyormuş gibi görünmeleri imkansızdır. Aynı frekansı yakalayamadıkları zaman ise sıkılıp biraz mesafe almak isterler.

Gönül ilişkilerinde biraz kaçanı kovalamayı, imkansız ilişkilere gönül koymayı pek severler… Kendi grupları olan Hava insanları ve Su insanlarıyla daha kolay bağdaşırlar. Zira bu gruptaki burçların enerjileri akışkandır. Su insanlarının gizemli olmaları da onlara cazip gelir, çünki Kovalar çözümlemekte zorlandıkları herşeye bağlanırlar. Ama bağlandıklarını düşündükleri herşeye de mesafe almaya çalışırlar. Sanki anlayacakların anlayıp gitmek ister gibi bir halleri vardır! Bu da Su Grubu insanlarını zaman içinde çok rahatsız edebilir…

Toprak grubu ile çok çatışırlar! Çünki toprağın katılığı ve ayaklarını yere basmak isteyen tabiatı Kova’ya ters gelir… Yine de birbirlerinin yetenek ve bilgilerine saygılarını kaybetmezlerse, garip bir biçimde etkin ikililer oluşturabilirler.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst