Kova Burcu Özellikleri

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul

kova.jpg


Kova burcu özellikleri

Hayal güçleri sınırsız olmakla birlikte, düşünceleri bulundukları anın ötesinde, akılcı ve sezgiseldir. Kova \'lar dik kafalıdırlar. Kendilerini dinleyenlerin ne demek istediklerini anlamadıklarını sanırlar. Kovaları tanımlayan sözcük \'Biliyorum\' dur. Kova burcu insanları sevecen tavırları ile tanınırlar.

Bu kişiler bencil değildirler. Irk, cinsiyet ve sosyal durumuna bakmaksızın, herkesin ayni olanaklara sahip olmasını isterler. Modern görünüşlerine karşın, inatçı ve sabit fikirli olurlar. Onlara yaklaşmak çok zordur, çünkü ne kadar dostça davranırlarsa davransınlar, arada her zaman bir mesafe bırakırlar. Kişisel özgürlükleri onlar için o denli önemlidir ki, bu yüzden en yakın ilişkilerini kesip atabileceği gibi, yine özgürlükleri adına her türlü özveride bulunurlar.

Bu yüzden Kovalara aile yaşamı biraz zor gelir. Çoğu zaman yeni bir şeyler keşfetmek için uğraşıda bulunurlar. Belli ilkeleri sonuna dek savunmaları onları hiç rahatsız etmez. Kova Burcunu tanımlamak her zaman kolay değildir. Farklılığını karşısındaki kişiye hissettirmek onun için zor olsa da, onlar garip bir şekilde Kova\'nın etkisinde kalırlar. Özgürlüğünden asla vazgeçmeyen Kova\'lar için her şey söylenebilir, fakat asla dürüstlüğünden şüphe edilemez.
Yaşamın bilgi ve deneyim olduğunun bilinciyle, kararlı ve inatçı bir şekilde her konuda iyi bir öğrencisidirler.. Gençlik çağlarınızdaki deneyimlerinle, ileri yaşlarda oldukça birikimleriyle öne çıkarlar.

Kova Burcu Erkeği

Bir Kova erkeğinin, aşıklardan beklenen davranışları göstereceğini hiç ummayın. Eğer böyle bir beklenti içindeyseniz, sizi bir dizi sarsıntı bekliyor demektir. Arkadaşlığa gelince, güvenilir bir arkadaşlıkta aradığınız herşeyi onda bulabilirsiniz. Kova erkeği herkesten hoşlanır. Herkes onun arkadaşıdır.

Sizden hoşlanmıyormuş gibi davrandığı zaman oltaya takılmak üzeredir. Bir Kova erkeği, en değerli zamanlarını başkalarının duygularını anlamaya çalışarak geçirse de, kendi gerçek duygularını açıkça göstermek istemez. Kendi tepkileri ve niyetleri karışıktır ve sırf sizi yanıltma zevkini tatmin etmek için, onları öyle muhafaza etmeye çalışır. Bu adam gerek aşkta, gerekse arkadaşlıkta birçok garip tecrübeler geçirecek ve bunların her birini büyük bir dikkatle inceleyecektir. Tüm dikkatine rağmen o da aldatılabilir.

PEK AZI BENCİLDİR

O, bir grup adamıdır ve doğal olarak takım çalışmasına yatkındır. Spor oyunlarının kurallarını, onları sanki kendi icat etmiş gibi iyi anlar. Her insana belli ölçüde değer verir. Bir Kova erkeği için herkes özeldir. Kova erkeklerinin pek azı bencil ya da basittir. Sonsuza kadar araştıran Kova erkeği, kendisinden birşey gizlendiğini hissederse , esrarı çözünceye kadar uğraşacaktır. Onun için, bulduğu şeyin keşfedilmeye değer olmasını sağlayın. Onu elde etmek isteyen bir kız, herşeyden önce biraz entrika çevirmeli. Açık bir kitap hiçbir zaman onun merakını uyandırmaz. Bir kadın onu umursamadığı ya da kendini ele vermediği zaman dikkat kesilecektir. Kapalı sayfalar onu çeker. Bu sayfalar ne kadar kapalıysa, onun dedektiflik içgüdüsünü uyandırmak için o kadar iyidir. Kova erkekler insanın içine dokunacak kadar kibar ve halim selim olabilirler.

Ancak, yüzeydeki bu sakinliğin bir seraptan başka bir şey olmadığını unutmamak gerekir. Görünüşteki uysallığının da. O, bir kadının azıcık bir fırsatçılığını bile hoş görmeyecektir. Şayet sizin kendisini istismar ettiğinizi hissedecek olursa, ne yapacağı belli olmayan bu Kovanın cazibesi öyle çabucak yokoluverir ki...O, bastığı yeri bilen, fazla erkekçe davranmayan, kabak tadı veren vaadler ve gözyaşıyla sulanmış suçlamalarla kendisini engellemeden, oraya buraya uçmasına göz yuman bir kadına hayranlık duyar. Kıskançlık onun harcı değildir. Size, güvenilmez olduğunuzu kanıtlayana kadar, güvenecektir.

Doğal olara güvenen bir insan olduğundan değil, yaptığı analitik incelemeler karakteriniz hakkında onu tatmin edici bilgileri verdiği için, yersiz kuşkulara ve sahip çıkma duygularına kapılmaz. Kendisi çok çok nadiren fiziksel sadakatsizlik yapacaktır. Çünkü genelde bütün seks konusu, ilginç olsa bile, onu sarmaz. Yalnızlık duygularından birine kapılıp sessiz rüyalarıyla başbaşa kalmayı tercih ettiği zamanlar ona kırılmayın.

Ruhsal inzivasından daha sıcak ve müşfik duygularla çıkarak rüyalarını paylaşmak için size dönecektir. Onun yüreğini ısıtan herşeyin de kesinlikle desteklenmesi gerekebilir.

Kova Burcu Kadını

Bir Kova kadınını çekici kılan, onu tanımanın imkansız gibi görünmesidir. Tabii bu durum Kova Kızına gizemli bir çekicilik kazandırıyor. Fakat, sadece bilmece çözmekten hoşlananlar için... Bu kızların ne zaman ne yapacağını anlamak neredeyse imkansız gibidir. O, zamanın dışında yaşarmış gibi haliyle (Gerçekten de zamanın ötesinde yaşar) çoğu zaman sizin bulunduğunuz zamana uyum sağlayamaz. Tabii bunun sonucunda da anlaşılmaz, aykırı ve çılgın gibi tanımların yakıştırılmasıyla karşı karşıya kalır. Aslında o ne bir çılgın, ne de aykırı biridir. Sadece çok zekidir.
Fakat zekası bilinen kavramların ötesini araştırdığı için de anlaşılması zordur. İşin ilginç tarafı Kova Kızları da sizi anlayamayacaktır! Bir Kova Kızı aşık olduğu zaman, bütün diğer sabit burçların yani Boğa, Akrep ve Aslanlarïın sadakatine sahiptir. Fakat, sadece aşık olduğu sürece... Zira aklı böylesine zamanın ötesine taşan bir Kova Kızının size aşık olarak kalmasını sağlayabilmek gerçekten zor bir iştir. Bir defa özgürlüğüne sınırsız ölçüde düşkündür. Üstelik size olan aşkı, onun başka konulara sevgi duymasına engel değildir.
SAKIN ONA BASKI YAPMAYIN

Çünkü, öğreneceği, ilgileneceği o kadar çok çeşitli konu vardır ki, aslında bütün bunların arasında size aşık olması ve vakit ayırması, onun size olan ilgisinin derecesini gösterir. Yani bir Kova Kızı size zamanının büyük bir bölümünü ayırıyorsa, gerçekten aşık olmuş demektir. Sakın ona baskı yapmayın ve arkadaşlarıyla birlikte yaptığı organizasyonlara engel olmaya kalkışmayın. Şayet onu seçim yapmak zorunda bırakacak olursanız, ne kadar aşık olursa olsun, özgürlüğünü seçmekte bir an bile tereddüt etmeyecektir. Bir Kova Kızıïnın davranışlarına bakarak onu hemen sevgisizlikle suçlayabilirsiniz. Fakat, durum hiç de sandığınız gibi değildir. Hatta zodyağın en müthiş sevgisiyle dolu yegane burcudur.

Fakat, diğer burçlardan farklı olarak onun sevgisi o derece yoğun, o derece güçlü ve o derece bütün dünyayı kaplayacak kadar büyüktür ki, tek bir şeye yöneltemez. O sevgisiyle bütün dünyayı kucaklar. Tabii siz de bunun içindesiniz. Kova Kızlarïından tipik bir eş ya da anne olmasını beklemek yanılgısına sakın düşmeyin. Zira onun için yemek yapmaktan çok daha önemli işler vardır. Tabii bütün bunlarla birlikte bir Kova Kızı için kimse iyi bir evsahibi olmadığını söyleyemez. Evinde verdiği davetlerde hayal edemeyeceğiniz bir servisle karşılaşabilirsiniz. Diğer anneler gibi hayatını çocuklarına vakfetmeyecektir belki fakat, çocuklarının geleceğini öylesine düşünüp planlar ve yönlendirir ki, hiçbir anne onunla yarışamaz. Ve bütün bunların yanısıra kendi zevklerine, hobilerine, arkadaşlarına da zaman ayırmayı bilir. Bütün bunlara karşılık çocuğun kendi ayakları üzerinde durmasını, sorunlarıyla kendisinin başa çıkmasını ve kararlarının sorumluluğunu üstlenmesini de isteyecektir.

Tabii bunun için de hiç ilgilenmiyormuş gibi bir izlenim yaratacaktır. Ama bu izlenimizin sadece bir yanılgıdan öte olmadığını bilmelisiniz. Elbette ki, onun bu ilgisi çocukların kendi işlerini görmeye başladıkları zamana kadardır. Tabii bütün bunlar Satürn etkisinin güçlü olduğu Kova Kızları için geçerlidir. Bir de Uranüs etkisinde olanlar vardır. Fakat, buluşların ve yeniliklerin gezegeni Uranüs altındaki bir Kova Kızında da bundan daha fazla bir davranış göremezsiniz. Sadece evinden biraz daha uzak, biraz daha aktif ve biraz daha sıradışı olacaktır, o kadar. Zira Kovalar ister Satürnïün ister Uranüsïün etkisi altında bulunsunlar, her iki tipte de idarecisi olan hem Satürn, hem de Uranüs etkilerini birarada görebilirsiniz.

Tabii birisi biraz daha fazla olarak. (Şayet doğum anında farklı şeyler söyleyen etkiler almadıysalar.

Kova Burcunun Aşk Hayatı

Kova her zaman karşı cinse çekici, esprili, farklı ve zeki gelir. Kova insanı yaşamını kendine göre düzenler ve başka insanlara delice gelebilen fikirleri hiç çekinmeden uygulayabilir. Zaman zaman soğuk, mesafeli ve kendini beğenmiş dursa bile, aslında diğer insanlara değer veren, onları düşünebilen ve kimi zaman da bağlanabilen bir yapıdadır. Hümaniter bir yapısı olan Kova, oldukça rasyonel bir yoldan hayata katılımda bulunmayı tercih eder.

İyimserlik yaşamında temel ilkedir. Flört etmeyi ve dostluklar oluşturmayı çok sever. Kova\'nın dikkati en çok entellektüel anlamda uyaranlara açıktır. Etkili ve iyi bir konuşma şekli de olumlu adımların başında gelir. Oldukça açık fikirli olan Kova insanı, eleştirileri rahatlıkla karşılar ve diğer insanların fikirlerine saygı duyar. Esneklik ve tolerans Kova\'nın en önemli karakteristikleridir. Savunmaya geçerken her zaman düşünen Kova insanı, asla çok kıskanç ve aşırı duygusal olmaz. Kova\'nın ilişkiye başlayabilmesi ve yürütebilmesi için belirgin bir yönteme ihtiyacı yoktur. Ancak enteresan deneyimler, farklı ortamlar, değişiklik, partnerine daha yakınlaşmasında önemli ve etkili role sahiptir. Kova\'nın ilişkisini geliştirmek ve güven duymak için zamana ihtiyacı vardır.

Küçük hataların ilişkide gündemde olması büyütülmesi Kova\'nın rahatsızlık hissetmesine neden olur. Yanlışları durmadan dile getiren bir partner, Kova\'nın kendisini mutsuz hissederek, uzaklaşmasına yol açar. Her ilişkide olduğu gibi aşkda da Kova insanının tam anlamıyla kendini teslim etmesi, kişiliğini olduğu gibi ortaya koyması çok güçtür. Karşı taraf sadakatini koruduğu ölçüde, O da sadık kalacaktır. Genellikle Kova söz vermeyi sevmeyen bir insandır, ama verdiği sözleri mutlaka yerine getirir. Ancak aşırı talepkar, kıskanç ve eleştirici tutumlar ilişkide soğukluğa hatta ayrılığa neden olur.

Kova yaşamı paylaşabileceği, beraber gelişebileceği, yeni deneyimlere beraber atılabileceği, akılcı ve akıllı bir eş arayışındadır.

Yükseleniniz Kova Burcu ise

Sizin orijinallilik, akıl ve yaratıcılık özellikleri ile donatılmış birisi olduğunu söylemeliyiz. Farklı yönleriniz ile hemen dikkati çekiyorsunuz. Bunun yanında ne zaman ne yapacağınız da pek belli olmuyor ve insanları şaşırtıyorsunuz. Yenilikler peşinde koşan ve insanlar için faydalı bir şeyler yapmak isteyen birisiniz. Aklınıza o kadar güveniyorsunuz ki, bunun sonu kendinizi beğenmeye ulaşıyor. Başka insanların fikirlerini beğenmez bir tavrınız da göze çarpıyor.

Size kısaca duyguları ile değil ama mantığı ile davranan birisi diyeceğiz ! Arkadaşlık sizin için önemli sayılır. Başkaları ile beraber çalışmayı başarıyorsunuz. Yinede insanlar arasından akıllı ve becerikli olanları daha çok beğeniyorsunuz. Özgürlüğünüze düşkünlüğünüzü pek ortaya koymasanız da için için bunun peşinde olduğunuz anlaşılır. Monoton ve durgun olan şeyler sonunda sizi sıkmaya başlar. Sizin en fazla güven duyduğunuz şey kendi aklınızdır. Başka birine ihtiyaç duymadan yaşamak istersiniz. Ancak zekası ve aklı sizinkine uygun birisi ile arkadaşlık edeceğinizi bilirsiniz.

Bunun sonucunda insanları kabiliyetlerine göre kullanmayı beceririsiniz. İstediğiniz insanı elde etmeyi becermeniz ve istemediğiniz insandan uzaklaşmanız da dostluk açısından sizin titiz bir tutuma sahip olduğunuzu açıklıyor. Siz öğrendiklerinizi deneyimlerinizle geliştiren ve bunu topluma sunan birisiniz. Elektronik ve bilim dünyası sizi çeker. Öğrenme merakınız sayesinde hemen her şeyde başarılı olursunuz. İstek ve arzularınızı güçlendiren etken inanma durumunuzdur. Bu uğurda hayatınızı bile ortaya koyabilirsiniz. Ama çevreden yeterli destek alamazsanız dünyaya küsebilirsiniz. Sizin en güçlü yanlarınızdan biri de insancıl yani hümanist olma becerinizdir. İnsanları korumayı başarırsınız. Hümanist olmanıza karşın biraz kıskanç da sayılırısınız. Özellikle sizi yarışta geçenlere karşı içten bir kızgınlık duymanız olasıdır. Siz başkaları istedi diye değil ama siz istediğiniz şekilde yaşamayı seçersiniz. Aklınızla duygularınızı hep kontrol altında tutmak bu seçimin ana eksenidir. Parayı seven bir kişiliğiniz var.

Yine de paranın biriktirilmekten daha önemli işlevleri olduğunu düşünürsünüz. Parayı değerlendirmek ve kullanmak da sizin becerileriniz içindedir. Siz yaşamını,evini ve ilgi alanlarını kolayca değiştiren bir insansınız. Sevdiğiniz kişiye bağlanırsınız. Zaten değer verdiğiniz kişiyi sevebilirsiniz. Her alanda olduğu gibi aşkta da aklını kullanmasını beceren bir tarafınız vardır. Size faydalı olacak insanı seçersiniz ve duygularınızın esiri olmazsınız. Bunun anlamı da sizin boş yere güzellik ve aşk peşinde koşan birisi olmadığınızdır. Sevdiğiniz insan hem gönül hem de kafa dostu olmalıdır. Aile bağlarına önem veren ve özellikle anneye düşkünlük gösteren birisiniz. Kova yükselen size orta bir boy verecektir. Topluca ve güçlü bir bedeniniz olmalıdır.

Yüzünüz uzunca,gözleriniz koyu gri veya yeşil olabilir. Kadınlara bu yerleşim güzellik ve cazibe verir. Yüz hatları düzgün ve biçimlidir. Dolgun ve biçimli vücudu ile dikkat çeker. Saçların kızıl renge çalar bir tonu olabilir.

Kova Burcu ve Sağlık

Kova burcu dolaşım sistemini yönetir. Bu burç aynı zamanda topukları da yönettiği için bu bölgelere ait rahatsızlıklar da olağan sayılmalıdır. Kova burcu yükselen kişi fiziksel yapıları: orta boy, güçlü ve düzgün bir beden, açık sarı saçlar, koyu renk gözler, yükselen Kova burcunun belirgin özellikleridir.

Özellikle Kova kadınları çok güzeldir. Kova\'ların hemen hemen hiç sağlık sorunları olmaz, çünkü çevrelerine uyar ve aşırı davranışlarda bulunmazlar. Kova burcu baldırları, dişleri, sindirim sistemini, yüreği, boğazı ve lenf sistemi ile üreme organlarını yönetir. Hastalığın cinsini, zihinsel yetenekleri yardımıyla iyi kavradıklarından, hastalıklardan pek zarar görmezler. Bir de doktorları cana yakın olursa uysal hastalar olup, doktorun onlara yardım etmek istediğine inanırlar.

Açık hava sporlarına düşkündürler. Temiz hava onlara iyi gelir. Tenis, balık avlama ve kayak gibi tek başına yapabilecekleri sporlarda başarılı olurlar. İncitici sporlardan hoşlanmazlar. Kova\'lar genellikle yaşlanıncaya kadar kendilerine iyi bakarlar; ancak çok azında fazla yemek yeme ve çok sigara içme görülebilir. Fakat bunu yemeğe düşkünlüklerinden değil çevreye sinirlendiklerinden yaparlar.
Kovaburcu.net'ten alintidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst