Korova Kurabiyesi

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
korova-kurabiyesi-720x450.jpg


MALZEMELER

175 gram un
30 gram kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
150 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
120 gram esmer şeker
50 gram beyaz şeker
1/4 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı vanilya özütü
150 gram iri kıyılmış bitter çikolata (yüzde 70 kakao)

KAÇ ADET?
25 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ
180 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
12 DAKİKA

Püf noktası:

Buzdolabından çıkardığınız hamuru dilimlere ayırdığınız esnada çikolata parçaları nedeniyle hamur üzerinde kırıklar oluşabilir, elinizle yapıştırabilirsiniz.

Tereyağı oda sıcaklığında olmalı ve hamuru yağını salmaması için olabildiğince çabuk toplamalısınız.

NASIL YAPILIR?

Kurabiye yapımında kullanacağınız tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Un, kakao ve karbonatı bir kapta harmanlayın.
Tereyağını geniş bir kapta iyice ezin. Kahverengi şeker, beyaz şeker, vanilya özütü ve tuzu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
Elediğiniz kuru malzemeleri de ekleyip mümkün olduğunca az karıştırarak kurabiye hamurunu hazırlayın. İrice kıydığınız bitter çikolatayı da hamura katıp karıştırın.
Hamuru, yaklaşık 4-5 cm. çapında bir silindir elde edecek şekilde yuvarlayın. Bu silindiri ikiye bölerek streç filmle sarın ve buzdolabında en az üç saat kadar bekletin.
Fırını önceden 165 derecede ısıtın. Buzdolabında 3 saat bekleyen hamuru, çıkarın ve keskin bir bıçakla yaklaşık 1 cm. kalınlığında parçalara bölün.

Hazırladığınız kurabiyeleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde aralıklı olarak dizip fırınlayın.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 12 dakika kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından alın. İlk başta pişmemiş gibi gözüken ve içleri hafif yumuşak kalan kurabiyeleri süt eşliğinde bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst