Kornişon turşusu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

Kornişon turşusu

Malzemeler :

2 kg kornişon (küçük salatalık), 3 litre (15 su bardağı) su, 1 litre (5 su bardağı) sirke, 4 çorba kaşığı tuz, 3 limon (dilimlenmiş), 1 demet dereotu (sap sap ayrılmış), 5 diş sarımsak (kabukları ayıklanmış)

Hazırlanışı:

Kornişonları yıkayıp, temiz bir cam kavanoza diziniz.Büyük bir tencereye su, sirke ve tuzu koyup, orta ateşe oturtunuz. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız. Limon dilimleri, dereotu sapları ve sarımsakları salatalıkların arasına ve üstüne serpiştirdikten sonra, tenceredeki sirkeli suyu boşaltıp, ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu serin ve nemsiz bir yerde bir ay beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.
ekolay



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst