Korkmaya hazır mısın?

KraLiçe

Daimi Üye
Katılım
30 Eylül 2011
Mesajlar
2.625
Tepki
3.576
Puan
113
Konum
Saray'dan Tatlım
fft155_mf187888.Jpeg


Yanlış zamanda yapılan ve çözülmesi mümkün olmayan bir büyü Elif'in yaşamını kâbusa çevirir. 'Musallat 2-Lanet'te karanlık geçmişiyle yüzleşmek için yola çıkan genç kadını kötü sürprizler beklemektedir...

'Fal baktıran ve büyü yaptıran Kuran-ı Kerim'e inanmamış olur. Hadis-i Şerif'

Musallat 2-Lanet
Elif(Türkü Turan) dışarıdan bakıldığında mutlu bir hayatı varmış gibi görünür fakat sürekli olarak gaipten sesler duymakta, sık sık nefes darlığı yaşamakta ve rüyalarında anlamsız kâbuslar görmektedir. Elif'in cevabını bulamadığı bu kötü olayların nedeni geçmişinde yapılan çok büyük bir hatadan kaynaklanmaktadır. Yanlış zamanda yapılan çözülmesi mümkün olmayan bir büyü vardır. Elif yaşadığı kâbustan kurtulmak ve karanlık geçmişiyle yüzleşmek için bir yolculuğa çıkar. Ancak, bu yolculukta hiç beklemediği kötü sürprizlerle karşılaşacaktır.

Filmden iki buçuk atarak çıktım
"Bir buçuk saat değil, aylar sürecek derin bir korku! Eve dönünce sinemadakinden daha fazla korkacaksınız!" Bu cümleleri filmin basın bülteninden aldım. İlk okuduğumda pek bir ümitlenmiştim. Çünkü Musallat'ın ilk filmi çok iyiydi. Final sahnesi(Cin ve insan karışımı bir yaratığın doğması) çok etkileyici olmuştu ve böyle sonlar Türk sinemasında çok azdı.
Büyü üzerine kurulmuş 'Musallat 2-Lanet' maalesef etkileyici olmayı başaramıyor. Korkutmayı senaryo üzerine değil ani çıkış, ses efektleri ve yakın çekim insan kafaları üzerine oturtuyor. Kanlı kafalar bizi korkutacak ve evde üç buçuk atacağız. Ama ben filmi izledikten sonra bir buçuk attım!
Filmin en büyük sorunlardan biri de çok aydınlık bir korku filmi olması. Benim bildiğim geceler, hani dünya denen gezegende, eğer etrafında bir ışık kaynağı yoksa karanlık olur. Konfüçyüs ne demiş: Işık olmayan yerde karanlık hüküm sürer.
Çocuklar küçükken karanlıktan neden korkar? Çünkü karanlıktan ne çıkacağı belli olmaz. Bir korku filminde de karanlık olması gereken sahneler aydınlık çekilirse ne olur? Musallat 2-Lanet olur.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst