Köri sosu-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
KÖRI SOSU
seffaf.gif




kori_sos_tarifi.jpg
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:

7 adet tavuk kanadi yada 4 parça 1 parmak uzunlugunda dana kemigi
1 çorba kasigi margarin
1 küçük ince dogranmis sogan
¼ beyaz elma
1/6 küçük kereviz
1 ½ kahve fincani un
½ tatli kasigi köri
1 çorba kasigi ketçap
2 kahve fincani beyaz sarap
4 su bardagi su
½ su bardagi süt
¼ tatli kasigi tuz
TARIFI:
Yagi küçük bir tencereye koyun kizdirin. Kemikleri ekleyin ve kemikler sari bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi sogani köriyi elmayi ketçapi ekleyin iki dakika kavurun. Beyaz sarap ve tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin agir agir kaynatarak ilk su seviyesine isaret koyun. Suyunu çektikçe ayni miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pisirin. Üzerinde olusan yag ve köpükleri siyirip atin. Sütü ve unu iyice karistirip kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karistirarak agir ateste onbes dakika daha kaynattiktan sonra süzün.



alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst