Konaklamada yeni yöntem Homelink (Uluslararası Ev Değişimi)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
fft20_mf1545608.Jpeg

Konaklamada yeni yöntem!

Yurtdışı tatiline çıkmak istiyorsunuz ama bütçeniz elvermiyor ya da otelde konaklamak istemiyorsunuz. Tam size uygun bir sistem olduğunu biliyor muydunuz? Homelink (Uluslararası Ev Değişimi) adlı uluslararası organizasyondan sözediyoruz. Uluslararası alternatif tatil imkanı veren bu sistem sayesinde evinizi gitmek istediğiniz ülkedeki bir aile ile takas ediyorsunuz. Bu sayede gitmeyi hayal bile edemeyeceğiz ülkeleri en ekonomik şekilde görmüş, keyifli dostluklar kurmuş oluyorsunuz.

İşte soru ve cevaplarla Homelink:
fft20_mf1545617.Jpeg


Konaklamada yeni yöntem!

- Homelink sistemi nasıl başlamış?

1953’te, tatilini hep aynı yerde geçiren Amerikalı öğretmen David Ostrof’un aklına kendisi gibi öğretmen olan meslektaşları ile tatil amaçlı evlerini değiştirme fikri geliyor. Daktilosunun başına geçip kendisi gibi düşünenleri listeliyor. Sistem böylece başlıyor.

- Sistem, kaç ülkede işliyor?

90 ülkede. Değişen katılımlara göre 13 bin-22 bin yıllık üye sayısı aktif oluyor. Merkez Brüksel’de ve 24 ülkede temsilciler var. ABD Jimmy Carter bile Meksika’da ev değişimi yapmış.

fft20_mf1545618.Jpeg


- Türkiye, Homelink’e nasıl dahil oldu?

Sistem Türkiye'ye 2003’te ülkemizdeki gezi sevenlerin yararlanmaları için temsilcilik alarak, Samim Er tarafından getirildi.

- Sistem nasıl işliyor? Diyelim ki ben Paris'e gitmek istiyorum. Neler yapmam gerek?

Önce ***********'' sitesine üye oluyorsunuz. Değişime konu olan evinizin web sayfası hazırlanıyor, resim ve çevre hakkında, gitmek istediğiniz ülkeler, süre, meslekleriniz iletişim bilgilerinize yer veriliyor. Size verilen şifre ve kullanıcı ismi ile diğer üyelere ulaşıp teklif gönderiyorsunuz. Karşılıklı uygunluk halinde EAF (Exchange Agreement) Form'u düzenleniyor. Böylece değişimi gerçekleştiriyorsunuz.

- Evlerde kalış süresi, faturaların ödenmesi gibi detaylar nasıl hallediliyor?

He rşey karşılıklı kabul çerçevesinde çözümleniyor. Siz faturaları ödemezseniz, karşı taraf da ödemeyecektir.

fft20_mf1545619.Jpeg


- İnsanlar, evlerini hiç tanımadıkları birilerine emanet ederken endişe taşımıyorlar mı?

İsteyen sigorta poliçesine endişe ettiği konuları ekleyebilir. Bugüne dek bize herhangi bir şikayet gelmedi. Zaten herkes evlerini karşılıklı olarak birbirlerine emanet ediyor. Değişimcilerin çoğu iyi eğitimli ve hassas insanlar ki buradaki amaç hem tatil yapmak hem dost kazanmak.

- Homelink öncelikle kimler için ideal?

Herkes için! Anahtarı sizde, komşuları hazır, yaşamı kurulu, düzeni tam..Size düşen şey konaklamaya hiç para ödemeden bu fırsatı yaşamak. Evinizde gibi yaşamak, yemek içmek ve dahası ev kirası-otel ücreti gibi konaklama masrafı yapmadan bu sayede tasarruf ettiğiniz bir bütçe ile doyasıya gezmek.

- Homelink’ten yararlanmanın ücreti nedir?

1 yıllık 200 TL karşılığında dilediğiniz kadar ülkede, dilediğiniz dönemde, dilediğiniz sürede tamamen ücretsiz konaklama hakkına sahip oluyorsunuz.

- Ücret ödeniyor mu?

Ev değişiminde gerek farklı dönemlerde gerekse eşzamanlı misafirliklerde konaklama ücreti, kira vs. ödemezsiniz. Sadece yol paranız ve kalacağınız süre içinde kendi günlük masrafınızı yaparsınız, ev sahibi size neleri kullanmak üzere bıraktıysa onların masrafları tabii ki size ait. Arabasının benzini gibi detaylar karşılıklı görüşülecektir.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst