adam birgün, evinin önünde bekleyen arabasının yanına geldiğinde arabanın camının kırılmış olduğunu görür. hemen telaşla içeri bakar. radyo çalınmıştır ve camın kenarına da iki biletle bir not bırakılmıştır. adam notu açıp okumaya başlar. notta şunlar yazılıdır: "sizden çok özür diliyorum. bunu yapmak istemezdim, ama ihtiyacım vardı. size beni affetmeniz için iki tiyatro bileti bıraktım. lütfen izlemeye gidin. tekrar özürler..."
adam, "gidelim bakalım şu tiyatroya" der. "hem belki hırsızla ilgili birşeyler buluruz". eşiyle birlikte akşam tiyatroya giderler. oyunu izlerler. tabi hiçbir ipucuna rastlayamazlar.neyse oyun biter. kalkar, evlerinin yoluna tutarlar ve evlerine ulaştıklarında görürler ki, kapıya bir kamyon dayanmış ve ev (müstakil ev) tamtatır bırakılana kadar herşey götürülmüştür.
adam, "gidelim bakalım şu tiyatroya" der. "hem belki hırsızla ilgili birşeyler buluruz". eşiyle birlikte akşam tiyatroya giderler. oyunu izlerler. tabi hiçbir ipucuna rastlayamazlar.neyse oyun biter. kalkar, evlerinin yoluna tutarlar ve evlerine ulaştıklarında görürler ki, kapıya bir kamyon dayanmış ve ev (müstakil ev) tamtatır bırakılana kadar herşey götürülmüştür.