Kolay Hamilelik - Clearblue Clearplan Hamilelik Monitörü

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
CLEARBLUE CLEARPLAN HAMİLELİK MÖNİTÖRÜ

CLEARBLUE-HAMILELIK-MONITORU-Test-Cubuklari__22312465_0.jpg


CLEARPLAN Kolay Hamilelik Monitörü, hamile kalmak isteyen kadınlar için geliştirilmiştir. Kadının kendisine özgü hormon seviyelerini özel bir algoritmayı kullanarak izler ve gebe kalma ihtimalinin en yüksek olduğu günler (ovülasyon civarı) ile birlikte yüksek olduğu ek 1-5 günü de belirleyerek gebe kalma ihtimalini maksimuma çıkartır. CLEARPLAN Kolay Hamilelik Monitörü, bir el Monitörü ve kullanılıp atılabilen test çubuklarından oluşur. Monitör ve test çubukları, üremeyi kontrol eden Luteinising hormon (LH) ve estrogene ****bolite, E3G (ös******) hormonlarının seviyelerini ve seyrini izler. Periyod döneminin (adetin ilk gününden yeniden adet görüleceği güne kadar olan süre) başlangıcından itibaren, bu dönemin uzunluğuna ve LH sıçrama zamanına bağlı olarak 10 veya 20 gün boyunca hergün test çubukları kullanılarak idrardan test yapılır ve hormonlar toplanır. Bu testler, Monitör tarafından okunur, yorumlanır ve her gün için Fertilite Durumu (Gebe kalma ihtimali) Düşük - Yüksek - En Yüksek seviyeleri ile ekranda görüntülenir. İhtimalin fazla olduğu günlerde ilişkinin gerçekleşmesi, gebe kalma şansını maksimuma çıkartır. CLEARPLAN Kolay Hamilelik Monitörü'nün laboratuar ortamında, LH hormonu sıçramasını % 99 güvenilirlikle tesbit ettiği kanıtlanmıştır.

Bazı Uzman Görüşleri:

Clearplan Kolay Hamile Kalma Monitörü, Türkiye’de ilk kez 19-23 Mayıs 2004 tarihleri arasında Antalya’da yapılan Menopoz-Osteoporoz Kongresinde Türk Hekimlerinin görüşüne sunuldu. Özellikle jinekoloji camiasının yoğun ilgi gösterdiği cihazın, Türkiye’de çok ciddi bir sorunun çözülmesine bilimsel çözüm getirebileceği ve bebek sahibi olmak isteyen herkesi bilinçlendirmeye hizmet edeceği vurgulandı. Konunun önde gelen isimleri de Monitorün toplumumuzun her kesiminden yoğun ilgi göreceğini, bu metodla artık bebek sahibi olmak isteyenlerin, kendi planlarını rahatlıkla yapabileceğini belirtti. Dünyanın ilk ve tek fertilite (doğurganlık) monitörü olan Clearplan Kolay Hamile Kalma Monitörü, çok basit bir idrar testinden kadının vücudundaki hormon seviyelerini toplar, bunları özel bir algoritmayı kullanarak izler ve gebe kalma ihtimalinin En Yüksek olduğu günler (ovülasyon günü ve bir gün öncesi) ile birlikte, sperm ve yumurtanın yaşama süresini de gözönüne alarak, Yüksek olduğu günleri belirler ve dijital ekranında gösterir. Bu günlerde cinsel ilişkinin gerçekleşmesi, doğal yollarla gebe kalma ihtimalini maksimuma çıkartır. Clearplan Kolay Hamile Kalma Monitörü, bir el monitörü ve kullanılıp atılabilen test çubuklarından oluşur. Monitör ve test çubukları, üremeyi kontrol eden LH ve Ös****** hormonlarının seviyelerini ve seyrini izler. Periyod döneminin (adetin ilk gününden yeniden adet görüleceği güne kadar olan süre) başlangıcından itibaren, bu dönemin uzunluğuna ve LH sıçrama zamanına bağlı olarak 10 veya 20 gün boyunca hergün test çubukları kullanılarak idrardan test yapılır ve hormonlar toplanır. Hormon bilgileri, Monitör tarafından okunur, yorumlanır ve her gün için Fertilite Durumu (Doğurganlık, Gebe kalma ihtimali) Düşük – Yüksek – En Yüksek seviyeleri ile ekranda görüntülenir. Clearplan Kolay Hamile Kalma Monitörü'nün laboratuar ortamında, LH hormonu sıçramasını % 99 güvenilirlikle tesbit ettiği kanıtlanmıştır. Clearplan Kolay Hamile Kalma Monitörünü kullanıp hamile kalan kadınların %92’si, bunu ilk 3 ayda başarmıştır. Ürün, Monitor ve 20 adet Test Çubuğundan oluşan bir başlangıç paketi ile satışa sunulmaktadır. Tüketici, gebe kalmadığı sürece her ay 20’li Test çubuklarını ayrı olarak satın alır. Periyod dönemleri çok uzun veya düzensiz olmayan kadınlar için her ay 10 test çubuğu yeterli olmakta, dolayısıyla bir paket test çubuğu, iki aylık ihtiyacı karşılamaktadır. Clearplan Kolay Hamile Kalma Monitörü, planladığı zamanda ve doğal yollarla çocuk sahibi olmayı hedefleyen çiftler ile tıbbi bir sorunları olmamasına rağmen fertilite problemi yaşayan çiftleri hedefleyen çok geniş bir tüketici kitlesine hitap etmektedir. Aynı zamanda hekimler de teşhis aşamalarında Clearplan Fertility Monitor’u güvenle kullanabileceklerdir.

Yanlış gün tercihi yaptığı için çocuk yapamayan çiftler, kolay hamilelik monitörü sayesinde bu dertlerinden kurtulacak. Londra’daki Unipath laboratuvarlarında Unilever tarafından geliştirilen Clearblue Kolay Hamilelik Monitörü, evde yapılan basit bir idrar testiyle kadınların doğurganlık döneminde olup olmadığını bildiriyor. Ürünün 380 YTL fiyatla eczanelerde satışa sunulduğunu söyleyen Unipath Türkiye Direktörü Dr. Cem Çıtlak, “Cihaz ile hamile kalma ihtimalini etkileyen LH ve ös****** hormonlarının yükselişi günlük basit bir idrar testi ile tespit edebilecek ve dijital ekrandan takip edebilecek” dedi.

Çıtlak, cihazın kullanım şeklini şöyle anlattı: 10 veya 20 gün boyunca her gün test çubukları kullanılarak idrardan test yapılır ve hormonlar toplanır. Bu testler monitör tarafından okunur, yorumlanır ve her gün için hamile kalma ihtimali ‘düşük-yüksek-en yüksek’ seviyeleri ile ekranda görüntülenir.

TÜP BEBEKTEN ÖNCE DENENMELİ

Dr. Çıtak, "Birçok insan doğru 2 günü belirleyemediği için hamile kalamıyor. Kendisinde bir sorun olduğunu zannederek hemen tüp bebek merkezlerine koşuyor. Oysa tüp bebekten önce bu cihaz mutlaka denenmeli" diyor. Bu monitörü hastaları üzerinde deneyen jinekologlar da başarılı sonuçlar elde ettiklerinin müjdesini veriyorlar. Onlardan biri olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Umur Çolgar, "Tetkikler yapılıp kadının kanallarında ve erkeğin sperminde bir sorun yoksa, hastalarıma tüp bebek tedavisine başvurmadan önce cihazı kullanmalarını öneriyorum” diyor.


YÜZDE 99 KESİN SONUÇ VERİYOR

Cihazın, periyodları 21 ila 42 gün arasında değişen kadınlarda % 99 güvenle kullanılacağını belirten Çıtlak, şu uyarılarda bulundu: Doğum kontrol hapı kullanımından sonra periyod dönemleri düzensiz hale gelebilir ve düzene oturması zaman alabilir. Monitörü kullanmak için periyod döneminin normale dönmesini beklemek gerekebilir.

Doktorlara da yardımcı olacak

Prof. Dr. Umur Çolgar (İstanbul): Jinekologlar için çok önemli iki hormonu (LH ve Ös******) bu denli yüksek doğrulukta ve kolaylıkla ölçebilen bir cihaz, tabii ki hekimlerin de işine yarayacak.

Opt. Dr. Nurdan Leylek (İstanbul): İki hastamda kullanma fırsatı buldum ve ikisi de şu an bebek sahibi.

Opt. Dr. Bahar Başara (Kahramanmaraş): Bu monitör, bebek planlaması yapmak isteyen herkes için gerekli. Yurtdışında yaygın kullanıldığını ve başarılı sonuçlar alındığını biliyorum. Türkiye’de satışa sunulması çok güzel.”

Opt. Dr. Süleyman Akarsu (Ankara): Doğum planlamasının bu denli kolay ve net yapılıyor olması hekim için de, bebek isteyen çiftler için de çok önemli.

Opt. Dr. Hülya Çiçek (Trabzon): Günün birinde yumurtlama takibinin evde ve son derece basit bir idrar testiyle yapılacağı fikri bir hayalden öteye gitmezdi. Ama görülüyor ki bu ürün sayesinde bu hayal gerçeğe döndü.

12 VE 16. GÜN UYGUN ZAMAN

Periyodları 28 gün olan kadınlarda hamilelik için uygun dönemler, 12. ve 16. günler arasındadır. Yumurtanın ömrü sadece 24 saat; spermin kadın vücudunda canlı kalabildiği süre ise en fazla 5 gündür.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
clear_plan_easy_large.jpg



Hamilelik Monitörü, güvenilir bir şekilde gebe kalma şansınızın en yüksek olduğu (en yakın gün, yumurtanın yumurtalıktan serbest bırakıldığı gündür) günü gösterir.

Çoğu ev ovulasyonu ve hamilelik testleri kadının siklüsü boyunca ovulasyonu tetikleyen LH hormonunun dalgalanmasını arayarak gebe kalınabilecek en iyi 2 günü gösterir. Clearblue kolay hamilelik monitörü sadece bu 2 yüksek günü göstermez fakat aynı zamanda hamile kalınacak ekstra günleri de gösterir.(Ovülasyonu anlama ve Menstural siklus demosuna bakınız) Ös****** artışını arayarak, Clearblue Kolay Hamilelik Monitörü yüksek hamile kalma ile en yüksek hamile kalma ihtimalinin olduğu 1–5 günleri hakkında bilgi verir. Bunun anlamı gebe kalma ihtimalinizin yüksek olduğu tüm günleri biliyor olacaksınız.
Herhangi bir metod tan daha yüksek sayıda doğru olarak hamile kalma için uygun günlerinizi belirler. Her zaman her bir siklüstaki 6 doğurgan günü belirler.

Doğurganlık hormonları olan LH ve ös******i saptayan tek monitördür.

Sizin doğurganlık günlerinizi hafızasında saklar ve hergüne ait doğurganlık seviyesini gösterir.

Kullanımı kolay ve basittir.

Gebe kalma şansınızı artıran, vücut içine alınmayan ve % 100 doğal bir yöntemdir.

Ömür boyu kullanabileceğinizden dolayı gelecek hamileliklerinizi de planlamaya yardım eder.



NASIL HAMİLE KALDILAR?

Julia Roberts (39) , Salma Hayek (40) , Naomi Watts (38)… Yaşları 40’a yaklaşan ünlü Hollywood yıldızları kolay hamilelik monitörü ile hamile kalmayı tercih ettiler. Kariyer de yaparım çocuk da diyen Hollywood’un ünlü aktrisleri kendilerini çok yormadan , hergün laboratuara gitmeden testlerini evde bu küçük monitörle kendileri yapıp , doktorlarona bilgisayar ile sonuçları göndererek büyük gizlilik içinde hamile kalmayı başardılar. Naomi Watts ile Salma Hayek ilk çocuklarına , Julia Roberts se ikizlerinden sonra üçüncü çocuğuna Kolay Hamilelik Monitörü ile hamile kaldılar.

38 yaşındaki Naomi Watts ve 40 yaşındaki Salma Hayek “acaba hamile kalabilmemiz zor mu olacak?” derken kolay hamilelik monitörü ile tanışmışlar. 106 ülkede satılan hemen hemen her ürünü İngiltere Kraliçesi’nden özel hizmet ödülleri alan Unipath , ClearBlue kolay hamilelik monitörleri idrar testi ile hamile kalınabilecek en önemli 2 günü gösteriyor. Ünlü yıldırlar bu sayede beklediklerinden daha kısa sürede hamile kalmışlar. 39 yaşındaki Julia Roberts ise 2 çocuğuna 1 kardeş daha düşünüyormuş. Ancak planlamasını nasıl yapabileceği konusunda tereddütler içerisindeymiş. Onun da yardımına bu cihaz koşmuş. Film çekimleri reklam anlaşmalarını da böylece aksatmamış. Ünlü yıldız 3. çocuğu oğlu Henry Daniel Mode’a kavuştu. Geçtiğimiz dönemlerde çocuk sahibi olan Rachel Griffiths ve Victoria Beckham da kolay hamilelik monitörü kullanan ünlüler arasında. Bu arada ilginç bir anektot : Bu monitörün Avrupa ve Amerika’da ikinci elleri bile oluşmuş durumda. Hamile kalanlar cihazı sıfırlayıp yeni hamile kalmak isteyenlere satıyorlar.

Şebnem Kara / İstanbul

Sizin ürününüzü duyduğumda,bir yıldan fazla süredir ben ve kocam çocuk sahibi olmaya çalışıyorduk. Ürünü satın aldıktan sonra ovülasyon monitörünün kullanımının çok kolay olduğunu gördüm ve en iyisi olmasını umut ettim. Hemen ilk ayda monitör yumurtlama zamanını gösterdiğinde ben ve kocam aynı yerde bulunacağımızı düşünüyorduk. Periyodumun geciktiğini fark etmemiş olsaydım hiçbir şey olmayacağından emindim. Fakat bugün güzel bir erkek çocuğunun ailesi olduğumuz için gurur duyuyoruz.

Mehtap Elmacı / Ankara

Ovülasyon kitini daha önce kullandım, fakat her zaman bir den fazla kite ihtiyacım oldu. Ocak ayında Ovülasyon Monitörünü aldım ve iki ay boyunca kullandım. İnanamadım 19. günde doruk LH seviyesini gördüm. Herkes gibi 14. günde yumurtlama dönemimin olduğunu düşündüm. Bütün arkadaşlarımı aradım ve hatta doktorumu aradım. Bu harika ürün için teşekkür ederim.

Yasemin Şenli / Trabzon

Ben ve kocam, gebe kalmak için 6 ay boyunca süren başarısız denemelerden sonra cesaretimiz kırıldı. Doğurganlık günlerimi saptamak için takvimleri ve ovülasyon tahmin kitlerini kullandım. Sonra sizin Clearblue hamilelik monitörünü gördüm. Bir tane satın aldım ve kullanmaya başladım. Monitörün kullanımı eğlenceliydi, günlük okumalarımı dört gözle bekledim. İlk çizelgemin tahmin ettiği aydan sonra yumurtladığımı öğrendiğimde şok oldum. Kötü bir durumda olduğumuzu düşünmedik. Hamilelik monitörünü kullandığım ilk ayda hamile kalınca sevincimi tahmin edemezsiniz. Bugün güzel bir kızımız olduğu için gurur duyuyoruz.

Aysu Çetinel / Antalya

Çok uzun zamandır bebek özlemi çekiyordum. Yaklaşık 3 senedir denemediğim metod kalmamıştı. Artık zaten sınırlı olan bütçemizi iyice zorlayarak tüp bebeğe gitmeye karar verdik. Aslında benimde; eşiminde her şeyi normaldi ama alternatifimiz yoktu diye düşünüyorduk. Bu esnada bir komşumuzdan kolay hamilelik monitörünü duydum. Tesadüf Kanal 7 de bir kadın programındaki doktor beye de bu ürünü sordular. Doktor bey çok iyi ve bilimsel olarak destek aldığımız bir ürün deyince; internetten bulup ısmarladım. Kullanımı son derece rahat ve basit. 2.ayda adet dönemim gecikince galiba başardım dedim.

Şimdi 5 aylık hamileyim ve tüp bebek parası ile kızımın odasını ve doğum masraflarını halledeceğim. Çok teşekkürler Clearblue …

Nilüfer Yıldırım / Malatya

Kocamla aile olmaya karar verince denemelere başladık ancak birçok başarısız deneyimler yaşadık. Bu başarısız denemeler sonunda artık bizde bir sorun olacağını düşünerek doktora gitmeye karar verdik. Bir dizi testler sonucunda herhangi bir problem olmadığını, sağlıklı bireyler olduğumuzu belirttiler. En son seçeneğimiz olan tüp bebeği düşünmeye başlamıştık. Daha sonra Eczacı arkadaşımın tavsiyesi üzerine clearblue dijital ovülasyon testini aldım. Adet düzenimi bildiğimden dolayı ilk ay hamile kalmayı başardım. Bu sözlerle anlatılamayacak kadar büyük bir mutluluktu. Artık biz de clearblue sayesinde ‘aile’ olduk. Ailemize şirin oğlumuzun katılımını sağladığı için Clearblue’ya teşekkürler.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst