Kokulu Taş Nasıl Yapılır

iklimce

Yeni Üye
Katılım
7 Ekim 2015
Mesajlar
2
Tepki
1
Puan
3
Konum
İstanbul
Kokulu Taş Nasıl Yapılır ?

Yeni dönemin en popüler objeleri kokulu taşlar, bulundukları ortama kokularıyla beraber dekoratif bir şıklık da getiriyor. Birbirinden farklı şekillerde yapılabilen bu taşları, evinizin istediğiniz bölümüne asabileceğiniz gibi, gardıroplarda, banyolarda ve otomobillerde koku amaçlı kullanabilir, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Kokulu taş yapımında kullanılan özel malzeme sayesinde, kullanacağınız esansın kokusu 3 aya varan sürelere kadar kalıcı olabiliyor. İşte malzemeler ve adımlar!

Hızlı kokulu taş tozu
Renklendirmek için sedef ya da pigment boyaları
Sevdiğiniz bir esans
Su
Silikon taş kalıbı
Hassas mutfak terazisi
Kokulu Taş Yapımı

Kalıbınızın gramajına göre hızlı taş tozunu ayarlayın. Her bir kalıp gramajı için yaklaşık 1,5 kat tozu küçük bir kap içerisine dökün. Örneğin 20 gram hacimli bir kalıp kullanıyorsanız 27 ila 30 gram arasında toz kullanmanız gerekir.

Kullanılacak su miktarını, kalıbın gramajından kullanılan tozun gramajını çıkararak ayarlayın. Örneğin 20 gramlık kalıba 27 gram hızlı taş tozu kullanacaksanız, karışıma ilave etmeniz gereken su miktarı minimum 7 gramdır.

Çay kaşığının ucu kadar boya, 15- 20 gramlık bir kokulu taşı renklendirmek için yeterlidir. Kullanacağınız boyanın miktarını istediğiniz renk yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz.

Her 10 gram malzemeye 2 damla esans kullanın.

Tüm malzemeleri hassas terazi yardımıyla ölçerek hazır hale getirin.
Küçük bir kap içerisinde hızlı taş tozunu ve boyamada kullanacağınız sedef ya da pigmenti ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra suyu ekleyin ve pütürsüz, akıcı bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Su yetersiz gelirse hafif kıvamlı ve akışkan bir hale gelene kadar birkaç gram su ilave edebilirsiniz.
Esansı kalıba dökmeden ekleyebileceğiniz gibi kalıbı çıkarttıktan sonra taşın arkasına da damlatabilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı vakit kaybetmeden kalıba dökün ve hava kabarcıklarını gidermek için hafifçe kalıbın yanlarına vurun.
10 dakika bekleyip karışım sertleştikten sonra kalıbı çıkarın.
Taşların kokusu azaldıkça arkalarına birkaç damla esans ilavesi yaparak kullanabilirsiniz.

Kaynak : İklimce
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst