incitanemtuana
Daimi Üye



Malzemeler:
1 yumurta akı
2 çay bardağı pudra şekeri
2,5 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Yayvan bir tencereye su koyup ocağa koyulur. Isıya dayanıklı ayrı bir cam kabı üzerine oturtup ben-marie kurularak yumurta akı ve şeker koyulaşana kadar çırpılır. Ocakan alınır ve
hindistan cevizleri eklenerek karıştırılır.
Karışımdan yemek kaşığıyla alınaran yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.
100 C de ısıtılmış fırında içleri tamamen kuruyana kadar pişirilir. Benim fırınımda yarım saatten biraz fazla sürdü. Soğuduktan sonra erimiş çikolataya batırarak süsledim.
Not olarak; bu ölçülerle 9 adet çıktı ben tadımlık yaptım ama misafir için ölçüler iki katına çıkarılmalı bence. Zahmetsiz, çabuk hazırlanabilen bir tarif
ALINTI