Kök Hücre Tedavisi İle İyileşti

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul


Görme Engelli Kız- Kök Hücre Tedavisi İle İyileşti - Optik Sinir Hipoplazisi Olan 2 Yaşındaki Kız Çocuğu


2 yıl önce Kuzey İrlanda Newtonabbey`de doğan Dakota Clarke`ın ailesi kızlarının görmediğini anladıklarında yıkıılmışlardı.

Ancak, küçük Dakota`nın görme probleminin yanında Optik Sinir Hipoplazisi de vardı. 2 yaşına gelen Dakota, hastalığından dolayı, ancak iki kişinin yardımı ile ayakta durabiliyor, nesneleri tutamıyor ve tanıyamıyordu, bunun yanında bağırsak problemleri de olan kız, tek başına yardım almadan tuvaletini bile yapamıyordu.

Doktorların Çin`de yapılacak kök hücre tedavisinin ardından iyi olabileceğini öğrenen aile, Dakota`yı tedavi için Çin`e götürdü. Kök hücre tedavisinden sadece üç hafta sonra, kız görebildi, nesneleri tanıyabildi ve tutabildi ve yardım almadan da tuvaletini yapmaya başladı. Kızının iyileşmesinden sonsuz mutluluk duyan anne Wilma Clarke, duygularını `Gerçekten tedavinin sonuç verip vermeyeceğini bile bilmiyorduk, ama insanlar denemekle bir şey kaybetmeyeceğimizi söyledi. Denedik ve sonuç verdi, çok mutluyuz` sözleriyle anlattı.

Baba Daren ise gözünün kızından başka hiç bir şey görmediğini söyleyerek, `Doğduğunda kör olduklarını söylediklerinde kabullenemedim. Adeta çıldırdım, araştırdım ve kök hücre tedavisinin yapılabileceğini duydum. Şimdi Dakota iyileşti, artık gözümde hiç bir şeyin değeri yok. Tedavi için 60 bin dolar harcadık, ama benim için hiç kıymeti yok. Geçen hafta, tarağı göstedi ve tarak dedi. Sevinçten adeta deliye döndüm. Şimdi dengesini sağlayabiliyor. O yürürken sadece elinden tutuyorum. Kızımın dünyayı görmesinden daha büyük mutluluk yok `
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ne kadar güzel bir olay-hmm

Ne olursa olsun Allah'tan ümidimizi kesmemeliyiz.
 

valeire

Daimi Üye
Katılım
4 Aralık 2009
Mesajlar
435
Tepki
784
Puan
93
Konum
burdur
mucizevi rabbim ne kadar büyük
cok sevindim umarım bi cok kişiye umut olur
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst