Köfteli Sarma

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
AB4C73C0AFCFACFA548A06D5C7F63.jpg


Köfteli Sarma Tarifi

Krep Hamuru için,

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Köfte Harcı için,
250 gram köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
2 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta

Domates Sosu için,
4 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Üzeri için,
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı,

Köfte harcını hazırlamak için; soğanın kabuklarını soyup rendeleyin.

Bayat ekmekleri ılık suda 2 dakika bekletip, suyunu sıkarak alın.

Köfte harcı için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.

Tüm malzemeler iyice özleşene kadar yoğurun.

Köfte harcından elma büyüklüğünde parçalar koparın.

Avucunuzun içinde yuvarlayıp yassı ve uzun şekil verin.

Köfteleri düz bir tabağa dizip buzdolabına kaldırın.

Köfteleri 15 dakika beklettikten sonra yağsız tavada önlü arkalı pişirin.

Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.

Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.

Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün ve önlü arkalı pişirin.

Krep hamuru bitene kadar işlemi tekrar edin.

Domates sosunu hazırlamak için; domates ve sarımsağı rendeleyin.

Küçük bir sos tavasına alıp sıvıyağ, tuz, karabiber ilave edin.

Kıvamı koyulaşana kadar orta dereceli ateşte pişirin.

Her bir krebin ortasına bir köfte koyup rulo şeklinde sarın.

Köfteli sarmaları orta derinlikte fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine domates sosunu dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

Köfteli sarmaları domate sosuyla beraber servis tabağına alın.

Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst