Köfteli Pırasa Çorbası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
494983140068.jpg




Köfteli Pırasa Çorbası

Yarım kg pırasanın beyaz kısımları
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
5 su bardağı et suyu

Köftesi için: 300 gram kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

Üzerine: 2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı margarin

YAPILIŞI:

KIıymayı bir kaba alıp üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan yuvarlak küçük köfteler hazırlayın. Sıvıyağda kızartın ve kenara alın. Diğer taraftan pırasaları ince halka şeklinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritip pırasayı kavurun. Üzerine un ekleyip, kokusu gidene dek karıştırarak kavurmaya devam edin. Et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra tencereye köfteri ilave edin. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pulbiberi margarinde yaktıktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.



Takvim

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst