Köfteli Enginar Kebabı

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
kofteli-enginar-kebabi.jpg


Malzemeler:

8 adet enginar

6 domates

2 sivribiber

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 su bardağı sıcak su

Köfte için:

500 gr kıyma

2 soğan

3 dilim bayat ekmek içi

3 dal maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

Tuz, karabiber



Hazırlanışı:

Enginarları temizleyip kararmamaları için limonlu suda bekletin. 4 domatesi soyup rendeleyin.

Kalan domatesleri halka şeklinde dilimleyin. Sivribiberleri temizleyerek doğrayın. Soğan ve maydanozu kıyın. Ekmek içini ılık suda yumuşatıp elinizle sıkarak ufalayın.

Köfte için kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, kimyon, tuz ve karabiberi bir çukur kaba alarak yoğurun. Yarım limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Fırın ızgarasında hafif kızartın.

Yağı tavada ısıtıp domatesleri ve sivribiberi soteleyin. Biraz tuz atın. Salçayı ekleyerek karıştırın. Salça koyulaşana kadar pişirin.

Süzülmüş enginarların yarısını fırın kabına dizin. Üzerine halka domatesleri ve köfteleri yerleştirin. Domatesli sosun yarısını ve sıcak suyu ekleyip, kabın üstüne yağlı kağıt kapatın.

180 derecede 20 dakika pişirin. Pişince çıkarıp yağlı kağıdı açın. Kalan diğer yarım enginarları köftelerin üstüne kapatın. Kalan sosu üstüne gezdirin ve fırında 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst