Malzemeler:
8 adet enginar
6 domates
2 sivribiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı sıcak su
Köfte için:
500 gr kıyma
2 soğan
3 dilim bayat ekmek içi
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Enginarları temizleyip kararmamaları için limonlu suda bekletin. 4 domatesi soyup rendeleyin.
Kalan domatesleri halka şeklinde dilimleyin. Sivribiberleri temizleyerek doğrayın. Soğan ve maydanozu kıyın. Ekmek içini ılık suda yumuşatıp elinizle sıkarak ufalayın.
Köfte için kıyma, ekmek içi, soğan, maydanoz, kimyon, tuz ve karabiberi bir çukur kaba alarak yoğurun. Yarım limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin. Fırın ızgarasında hafif kızartın.
Yağı tavada ısıtıp domatesleri ve sivribiberi soteleyin. Biraz tuz atın. Salçayı ekleyerek karıştırın. Salça koyulaşana kadar pişirin.
Süzülmüş enginarların yarısını fırın kabına dizin. Üzerine halka domatesleri ve köfteleri yerleştirin. Domatesli sosun yarısını ve sıcak suyu ekleyip, kabın üstüne yağlı kağıt kapatın.
180 derecede 20 dakika pişirin. Pişince çıkarıp yağlı kağıdı açın. Kalan diğer yarım enginarları köftelerin üstüne kapatın. Kalan sosu üstüne gezdirin ve fırında 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!