Kocaeli'de Düzenlenen Etkinlikler.

OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
KONSER: NİYAZİ KOYUNCU



NİYAZİ KOYUNCU KONSERİ
TARİH: 19 EKİM 2012 CUMA
SAAT: 20:30

İZMİT HALK EĞİTİM MERKEZİ

BİLET SATIŞ:
KARAMAN KIRTASİYE (ÇARŞI MİGROS KARŞISI)

IVIR ZIVIR ROCK SHOP (BELSA PLAZA 1. KAT)

NİYAZİ KOYUNCU

20 Nisan 1984 yılında Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pançol’da-bugünkü adıyla Yeşilköy-Cavit ve Hüsniye Koyuncu’nun altıncı çocuğu olarak dünyaya gelir. Çocukluğu kalabalık bir ailede geçen sanatçının müzikle tanışması ve bugünkü kimliğinin oluşması bu yıllara rastlar.Bu kimliğin oluşmasında, Karadeniz’in renkliliğinin,yöre halkından duyduğu ezgilerin ve gözlemlediği kültürlerin önemi büyüktür.

Eğitim hayatına Kıse –yeni ismiyle Sugören- köy okulunda başlayan Niyazi Koyuncu,öğrenimine Hopa Lisesi’nde devam eder.Yaşı on yediyi gösterdiğinde Karadeniz Teknik Üniversitesine gider fakat öğrenimini tamamlamaz.Daha sonra hayallerini gerçekleştirmek için ilk adımı atar ve Eskişehir’e Üniversite eğitimi almaya gider.Bu şehir,ona okul hayatından çok sanatın ve dostluğun kapılarını açar.

Kalabalığın önünde ilk kez şarkı söylemesi yine bu şehirdeki bir tesadüfle başlar ve o geceden sonra, kendisini en çok mutlu eden şeyin ne olduğunu bulur. Daha sonra “Seritana” -Lazca ‘karanlıktaki ışık’ anlamına gelen- adlı etnik müzik grubunu kurar. Grubun solistliğini yapan Niyazi Koyuncu,sanatın en çok sokakta var olduğuna inanmış ve buradaki gerçeklikten beslenmiştir.

Grubuyla beraber İstanbul’a gelen Niyazi Koyuncu,bir süre sonra grubun dağılmasıyla,yaşama dair kaygılarını,isyanlarını ve umutlarını tek başına söylemeye başlar. Herkesin “kendi dilinde” özgürlük şarkıları söyleyeceği bir dünyayı düşleyen sanatçı,ilk solo albümü “Muço Pa”(nasıl yapayım)ile karşımıza çıkıyor.Niyazi Koyuncu,dinleyenlere; Türkçe,Lazca Gürcüce,Megrelce ve Hemşince şarkılarla sesleniyor.

‘Muço Pa’ ile bizlere hayatı sorgulatan Niyazi Koyuncu, dünyayı güzelleştirmenin yolunu,farklılıkların bir araya gelmesinde görüyor…
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Kartepe’de 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı

resimlerle-kartepe-2012-kocaelivizyon.com_.jpg

Kartepe Belediyesi, geçen yıl büyük ilgi gören Mevsimlerle Kartepe konulu yarışmanın ikincisini düzenliyor. 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması ile Kartepe’nin dört mevsimini içeren doğası, tarihi, turistik mekanları, sosyal ve kültürel değerlerini belgelemeye devam edecek.

Geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Mevsimlerle Kartepe konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerden oluşan sergiler farklı illerde beğeni ile gezilmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenecek Mevsimlerle Kartepe 2012 konulu 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması için start verildi. Kartepe Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenecek fotoğraf yarışması ile ilgili süreç ve katılım şartlarının yer aldığı katılım formları hazırlandı. Bu yıl daha uzun tutulan başvuru süresi için eser sahipleri belediyeden temin edecekleri katılım formunu doldurarak yarışmaya iştirak edebilecekler. Farklı illerden fotoğraf sanatçısı üstadların yer alacağı seçici kurulda ise; Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Ankaralı fotoğraf Sanatçısı Gökhan Bulut, Adana Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu’ndan AFIAP ve EFIAP üyesi Haluk Uygur, İstanbul’dan fotoğraf sanatçısı İFSAK Onur Üyesi İbrahim Zaman, Konya’dan AFIAP ve Hon. FBPS üyesi fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, Kocaelili sanatçı AFIAP ve KASK üyesi Sema Özevin, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik yer alacak. Seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınacak yarışma renkli sayısal dalda düzenlenmekte. Her katılımcının en fazla 7 eser ile katılabileceği yarışmada başvuru formu ile gönderilecek CD kayıtlarında fotoğrafların büyük baskıya uygun olacak şekilde (uzun kenarı en az 3500 pixel) ve 300 dipi gibi yüksek çözünürlükte, jpeg formatında CD ile zarar görmeyecek bir şekilde gönderilmesi istenmekte.

Yarışma sekretaryalığını yapan Tülin adresinden detaylı bilgi alacak yarışmacılar katılım formlarını Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Marmara Mahallesi Orgeneral Atıf Erçıkan Caddesi No:9 adresindeki hizmet binasından alabilecekler. Birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, Kartepe Belediyesi Özel Ödülü Bin TL, mansiyon 500 TL ve jüri özel ödülü de 750 TL olan yarışmada sekiz eser ödüllendirilecek. 33 eserin 100 TL lik ödülle sergileme almak için yarışacağı yarışma için son katılım tarihi 20 Aralık 2012 Cuma mesai saati bitimi olarak açıklandı.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Kocaeli – Sahne öğretmenlerin Canlı Performans Yarışması – 2



24 Kasım öğretmenler günü etkinlikleri çerçevesinde öğretmenlerimize müzik, görsel sanatlar, şiir okuma ve stand-up skeç-drama branşlarında sahip olduukları yetenekleri ve yaratıcılıklarını sahnede gösterebilme imkanı sunmak.
Kocaeli’de örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda görev yapmakta olan öğretmenlerimizin (sözleşmeli, ücretli öğretmenler ve usta öğrenciler dahil) müzik (Enstrüman ve vokal), görsel sanatlar (serbest teknik resim, karikatür), şiir okuma ve stand-up-skeç-drama barnşlarında sahip oldukları yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sahnede sergilemeleridir. Bu branşlarda ödül ve mansiyon kazanan katılımcılar 23 Kasım 2012 tarihinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçeleştirelecek olan öğretmenler günü kutlama programında sahne performanslarını gerçekleştireceklerdir.

 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Kartepe 4. Dönem kış spor okulları için kayıtlar başladı


Bu-yıl-dördüncü-kez-kış-spor-okulları-açılacak-640x480.png


Kartepeli gençlerini sporla buluşturmak amacıyla düzenlenen ve 3 Kasım 2012 tarihinde start alacak kış spor okulları için kayıtlar alınmaya başladı. Kartepe Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve 12 farklı branşta ilçe genelinde düzenlenecek kış spor okullarına kayıt olmak isteyen gençlerin belediye hizmet binalarına veya zabıta birimlerine başvurmaları yeterli.
Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 4. Dönemi start alacak kış spor okulları için kayıtlar başladı. Kartepeli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporla buluşturmak amacıyla 12 farklı branşta ilçe genelinde düzenlenecek kış spor okulları 3 Kasım 2012 tarihinde start alacak.
İlk üç dönemde yaz ve kış spor okullarından 9300 öğrenci faydalanmıştı. Her geçen yıl ilginin giderek arttığı Kartepe Belediyesi kış spor okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler belediye hizmet binaları ve zabıta irtibat birimlerine başvurmaları gerekiyor. Kasım 2012 – Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek kış spor okullarında konusunda eğitimli 14 uzman nezaretinde 13 tesiste futbol, voleybol, basketbol, güreş, taekwondo, golf, kayak, tenis, badmington, halk oyunları, atletizm ve karate branşlarında eğitim verilecek.
Ücretsiz olarak Kartepe Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek spor okulları ile Kartepeli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Kartepe’nin gençlerine spor yaptırarak onların enerjilerini daha yararlı faaliyetlerde atmalarını sağlamak, sokaklardan kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spor yapmaya heveslendirmek istedik. Geçtiğimiz dönemlerde açtığımız yaz ve kış spor okullarına gösterilen ilgi bizlerin bu tür etkinlikleri devam ettirmemizde etkili olmaktadır. Gençlerimiz spor yaparak sosyalleştiği gibi paylaşmayı, kazanmayı ve kaybetmeyi de öğrenmektedir. Spor yapan kişinin ahlak ve karakter gelişimi de daha düzgün olacağından belediye olarak buna katkı vermeye devam etmek için spor okulları tüm çocuklarımızın katılmasını beklemekteyiz” dedi.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
kartepe-belediyesi-logo.jpg


Kartepe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ve hizmetleri yanında kültür ve sanat etkinlikleri ile ilçe halkını buluşturmaya devam ediyor. Ücretsiz etkinliklerle bölge halkının kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamak adına aralık ayında zengin bir program hazırlayan Kartepe Belediyesi ülkemizin önemli akademisyen, yazar ve sanatçılarını konuk edecek.
Kültür sanat dostları ile buluşmayı sağlayacak Aralık ayındaki programlar şunlar;
05 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 19.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Kartepe Belediyesi Halk Müziği Korosu konseri,
06 Aralık 2012 Perşembe günü saat 14.00’de Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde Dursun Ali Taşçı’nın “Kerbala ve Günümüze Yansımaları” konulu konferansı,
07 Aralık 2012 Cuma günü saat 19.00’da Derbent Kartepe Park Otel’de Prof. Dr. Kemal Karpat’ın “Türkiye’nin Dış Dünyadaki Görünüşü” konulu konferansı,
10 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 14.00’de Derbent Kültür Merkezi’nde İhsan Atasoy’un “Hz. Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferansı,
12 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 14.00’de Suadiye Kültür Merkezi’nde Mehmet Paksu’nun “Hz. Peygamberimiz ve Aile Hayatı” konulu konferansı,
13 Aralık 2012 Perşembe günü saat 14.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeYavuz Bahadıroğlu’nun “Osmanlı’da Ehlibeyt ve Peygamber Sevgisi” konulu konferansı,
15 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 11.00’de Maşukiye Hizmet Binası’nda Dursun Ali Taşçı’nın “Mesnevi Sohbetleri” konulu konferansı yer alıyor.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
kartepe-thm-korosu.jpg


Tarih: 5 Aralık 2012 – Çarşamba
Saat: 19:30
Yer: Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi
Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu bu yılın ilk konserini 5 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 19.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde verecek. Şef Yasin Koçman nezaretinde çalışmalarını yürüten koro, yeni seslerle seslendireceği repertuarı ile sanatseverlerin karşısında çıkacak.
Kartepe Belediyesi bünyesinde üç yıl önce kurulan ve başarılı konserlere imza atan şef Yasin Koçman nezaretindeki Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Kasım ayından beri 35 korist eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Her Salı günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde çalışmalarını yapan koro bu yılın ilk konseri öncesi hazırlıklarını tamamladı. Bu yılın ilk konserinde sanatseverlerin karşısında geniş bir repertuarla çıkacak Kartepe Belediyesi THM Korosu tüm sanatseverleri 5 Aralık Çarşamba akşamı saat 19.30’daki konserlerine davet etti.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Cem-Adrian.jpg


CEM ADRİAN KOCAELİ DE 2 KONSER VERECEKTİR.
Konser Tarihi: 11 Aralık 2012
Konser Saati: 20:00
YER: Club Cadde – Yalova
&

Konser Tarihi: 11 Aralık 2012
Konser Saati: 20:30
YER: SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ

Cem Adrian Siyah Bir Veda Öpücüğü Albüm Turnesi
“…Ve şimdi Emir’le doğan ve Kayıp Çocuk Masalları’yla can çekişen bir hikayenin sonunu anlatmalıyım size. Bilmeye hakkınız var. Yüzleşmekten hiç korkmadan, kaçmadan… Her ne varsa… İyisi kötüsü. Güzeli çirkini. Siyah Bir Veda Öpücüğü’yle bitmeli her şey. Üç noktalar yerine tek noktalar koymalıyım artık.”
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Tiyatro: BABAANNEM 100 YAŞINDA


BABAANEM-YUZ-YASINDA.jpg


TARİH: 18 ARALIK 2012 SALI
SAAT: 20:30
YER: SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİ
BİLET SATIŞ:
SÜLEYMAN DEMİREL K.M. GİŞESİ
KARAMAN KIRTASİYE (ALTINNAL PASAJI GİRİŞİ)
SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ GİŞESİ

Arjantin’de, Buenos Aires’in varoşlarında yaşayan İtalyan kökenli göçmen bir aile…
Eline geçen her şeyi büyük bir iştahla tüketen doymak bilmeyen yüz yaşında bir Babaanne…
Eve ekmek getirebilmek, daha doğrusu babaanneyi doyurabilmek için günde on altı saat çalışan bir pazarcı…
Hiç bir işe yaramayan sözde sanatçı, asalak bir kardeş…
Herkesin gözü önünde kötü yola düşmüş küçük bir kız…
Küçük hesaplarının kurbanı olan, şekerci dükkanı sahibi, paragöz, yaşlı bir kazonova…
Evin mutfağında canla başla çalışan kız kurusu bir hala ve evi çekip çeviren bir anne…
Babaanneyi doyurabilmek için nafile bir çözüm arayışı…
Ve tüm ailenin var olma mücadelesinin acıklı – gülünç öyküsü…
• OYUNUN KÜNYESİ
YAZAN: ROBERTO COSSA
ÇEVİREN: ESEN ÇAMURDAN
YÖNETEN: ZAFER ALGÖZ
SÜPERVİZÖR: SERDAR AKAR
SAHNE TASARIM: DENİZ ÖZMEN
AFİŞ TASARIM: ELİF ERGÜR
DEKOR UYGULAMA: KİBELE DEKOR
SAHNE AMİRİ: UĞUR AKSU
IŞIK-MÜZİK KUMANDA: BARANSEL GÜRSOY
HALKLA İLİŞKİLER:CEYHUN SEVİLMİŞ
AFİŞ FOTOĞRAFI: KIVANÇ NİŞ
OYUN FOTOĞRAFLARI: MUHSİN AKGÜN
OYNAYANLAR
MARİA: AYÇA KOYUNOĞLU
ANYULA: ŞEBNEM BİLGEER
CHİCHO: BERK YAYGIN
BABAANNE: AŞKIN ŞENOL
MARTA: DENİZ GÜZELMERİÇ
CARMELO: FATİH KOYUNOĞLU \ DENİZ ÖZMEN
DON FRANCESCO: ÇETİN KAYA
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
yedi-koyun-yargici-500x199.jpg


TİYATRO
YEDİ KÖYÜN YARGICI
ÇOCUK OYUN - KOCAELİ ŞEHİR TİYATROSU
YER; KAZIKLI KERVANSARAYI
TARİH; 05 MART 2013
SAAT ; 11:00

Gölcük.

 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Sanatçı: LEMAN SAM



Konser Tarihi: 13 Mart, 2013
Satt: 20:00
YER: İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi – Yahya Kaptan – İzmit / Kocaeli
—————
Aşık olur gibi şarkı söyler, şarkı söyler gibi aşık olur Leman Sam. “Çünkü…” der, “…ben serserinin biriyim. Ruhum serseri…”
Sanatçı olmak demek, bu sözlerin büyüsünü yaşayabilmek olsa gerek…ve “Ben hayatta her şeyi şarkıyla anlattım…” diyebilmek…
Şarkılarıyla ya da doğanın bir armağanı olduğunu söylediği sesiyle tanıdığımız Leman Sam, kimliğini, yalnızca şarkı söylemenin çok daha ötesine taşımayı başarmış bir sanatçı. Kültürlerin değerini ve çizgisini tanıyarak, hissederek ve hakkını vererek sin…
dirmiş yüreğine. Güzellikleri işlemiş sanatına ve sözlerine bir bir; doğayı sevmiş, saflığı sevmiş, masumiyeti sevmiş… “İnsanlar cennete gitmek için onca çaba gösteriyor ama içinde yaşadıkları doğa cennetlerini hoyratça yok ediyorlar…” diyerek sitem etmiş.
Ve tabi bir kadın olarak aşkı da söylemiş, bir kadın gibi… “İnsan kendini kandıramazsa aşık olamaz. Aşk; kendine inanılmaz fanteziler üretmek, zannetmek, her şeyi çok parlak görmektir. Aşk, böyle bir şeydir.” demiş Leman Sam, biraz melankolik biraz karamsar…
İsyankarmış kimi zaman. Kafa tutmayı bilen – bilen ama nerde, nasıl, hangi sözlerle, hangi şarkılarla…
“…insanların, çağın getirisiyle değişmesinden mutsuzum. Onun için yalnızlığım iyi.” diyecek kadar kızgın; “Artık insanlar sadece istedikleri şeyi söylüyor, göstermek istedikleri biçimde yaşıyorlar. Marka çılgınlığı, zaten yolları olmayan bir kentte kocaman arabalarla geziyor; çevreyi kirletiyorlar. Ben kendi çabalarımla çevreyi temiz tutmaya çalışırken koca bir toplum kendi kıyametini hazırlıyor. Üzülüyorum…” diyecek kadar doğa ve doğallık aşığı…
Bu yüzden şehrin fonundaki gürültüden ve kirden uzakta yaşamayı seviyor Leman Sam ve akşamlarını–tıpkı bir ritüele hazırlanır gibi- hazırlıyor ruhuna; biraz mum ışığı, biraz müzik ve şömine ateşi…
“…SADELİK, HER ŞEYDE SADELİK… KENDİ BENLİĞİNİZE CEVAP VERİRKEN VİCDANINIZ ÇOK RAHAT OLUYOR…”
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
SERGİ


cocuk-resim-sergisi-golcuk.jpg


ÇOCUK RESİM SERGİSİ
BEYAZ FIRÇA RESİM ATÖLYESİ
YER : DEĞİRMENDERE SANAT EVİ
TARİH : 04-14 MART 2013
SAAT: 18:30
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Düğün Ya Da Davul


Oyun İstasyonu Tiyatro Topluluğu
30 Mart 2013 Cumartesi saat 18.30′da ilçe terminalinden ücretsiz servis kaldırılacaktır
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
İzmit Belediyesi, bu ayın sonunda Türkiye`de bir ilke imza atacak. Belediye, Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk-Genç Sanat Eğitim Röprodüksiyon Müzesi’ni 1 Mart 2013 Cuma günü – 31 Mart tarihleri arasında Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde açacak.



Eserlerin aslına uygun olarak kopyalandığı ve 40 eserin yer aldığı Röprodüksiyon Müzesi 31 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak. Dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin yer alacağı müzenin kapıları ise herkese açık olacak.
150 ÖĞRETMENE EĞITIM VERILDI

İzmit Belediyesi öncülüğünde GOSB-Teknopark A.Ş. ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği, 3 ayda 3 bin katılımcı öğrenciye başlangıç düzeyinde müze eğitiminin verileceği projede tüm hazırlıklar tamamlandı. Proje kapsamında verilecek eğitimler öncesinde İzmit ilçe sınırları içerisinde görev yapan 150 öğretmene konu hakkında bilgi verildi.
DOĞAN: SANATIN ÖNEMİNİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ

İzmit Belediyesi’nin bir ilke imza atarak Cuma günü açacağı Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk-Genç Sanat Eğitim Röprodüksiyon Müzesi öncesinde öğretmenlere verilen eğitime katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, müze kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayabilmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi. Kendisinin eğitim gördüğü yıllardan bugüne sayısal derslerde başarılı olan öğrencilerin çalışkan sayılmasının çok yanlış olduğuna inandığını ifade eden Doğan “bir çocuğun sanatla edebiyatla içiçe olması, bu alanda çalışmalar yapmasını desteklemek siz öğretmenlerin, biz yöneticilerin ve ailelerin temel görevi. Bu konuda ne yazık ki bazen duyarsız olabiliyoruz. Bu memleketin mühendise, bankacıya, avukata, mimara olduğu kadar sanatkarlara edebiyatçılara da ihtiyacı var. Sizlere tavsiyem sanatın önemini görmezden gelmeyin ve öğrencilerimize bu konuda yol gösterici olun” dedi.
HERKESİ DAVET ETTİ

1 Mart Cuma günü saat 14.00′da açılacak olan Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk – Genç Sanat Eğitim Röprodüksiyon Müzesi’ne herkesi davet eden Başkan Doğan, “Röprodüksiyon Müzesi`nin duvarlarında her biri orijinalleriyle gerçek ölçülerde ve tuval üzerine çok kaliteli dijital baskılardan oluşan 40 adet sanat eseri yer alacak. Tarihte önemli bir yere sahip dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin bulunacağı bu müzeyi tüm İzmitliler gezmeli” dedi.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli


İzmit Belediyesi’nin geleneksel toplu nikah etkinliği bu sene de yapılacak.
Şimdiye kadar 4 kez yapılan ve 222 kişinin evlendirildiği toplu nikahın bu seneki etkinliği için başvurular alınmaya başlandı.

Belediyenin Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evlendirme Birimi’nden alınan bilgiye göre toplu nikah etkinliği ile evlenecek çiftler 19 Nisan tarihine kadar Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki Evlendirme Memurluğu’na başvuracaklar. Toplu nikah ile ilgili 52 mahalle muhtarlığına gerekli bilgilendirmenin yapıldığı belirtilerek “Toplu nikah etkinliğinden yararlanmak isteyen çiftler, nüfus cüzdanı ve fotokopisi (fotoğraflı TC kimlik nolu), muhtarlıktan fakirlik belgesi, aile hekiminden evlilik içins ağlık raporu ve 6′şar adet fotoğraf ile başvurularını yapabilecekler. Yapılan açıklamada 16 yaşını bitirenlerin mahkeme kararıyla 17 yaşını bitirenlerin de anne babalarının rızası ile evlenebilecekleri, 18 yaşını dolduranların ise kendilerinin müracaat edebilecekleri de ifade edildi.

Belediye yetkilileri, toplu nikahın amacının daha önceden evlenmelerine rağmen resmi nikahı bulunmayanların evliliklerinin resmi kayıt altına almak olduğunu söylediler. – Kocaeli / İzmit
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli


Tarih: 20 Nisan 2013, Cumartesi – 7 Haziran 2013, Cuma
•Saat: 23:00 – 04:30
•Tür: Gezi
•Kategori: Tatil
•Ücretli mi: Evet

Etkinlik Detayları
MAYFEST FARKIYLA EN ZEVKLİ, EN HEYECANLI EN MÜKEMMEL TATİL SERÜVENİ BAŞLIYOR!

Baharın gelişiyle uzayan günlerin artık eğlence kat sayısı da artıyor. Doğru bildin! Bahar aylarında deniz, müzik, eğlence dendiğinde akla gelen ilk festival MAYFEST bu yıl da mükemmel bir programla eğlencenin sınırlarını yeniden belirliyor! Sen de kankalarını ayarla, çantanı hazırla ve muhteşem eğlencenin kapılarını bir an önce arala! Merak etme, biz senin için gerekli her şeyi düşündük ve bu yıl da unutulmaz bir festival yaşamSUNTOPİA PEGASOS ROYAL

Erken rezervasyonda pegasos otellerınde konaklama yapan misafirlerimiz için gidiş dönüş uçak bileti + transfer+ konaklama 349 TL den başlayan fiyatlarla….

İstanbul, Ankara, İzmir ve Sakarya’dan otobüs kalkacaktır. Detaylı bilgiler organizasyon ekibi tarafından bildirilecektir.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
fuar-500x331.jpg


Bu sezon yapılacak olan satış yerleri ihalesi 16 Nisan 2013 Salı günü olarak belirlenmiştir.
1 hafta öncesinden şartnameleri
Kocaeli Fuar Müdürlüğü muhasebe servisinden temin edebilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
emre-altug.jpg


EMRE ALTUĞ KOCAELİ’ de (28. Geleneksel Değirmendere Fındık Festivali)
Sanatçı: EMRE ALTUĞ
Konser Tarihi: 18 Mayıs 2013 – 21:00

YER: Belediye Festival Alanı – Çınarlık Meydanı – Değirmendere – Gölcük / Kocaeli

Gölcük Belediyesi’nin düzenlediği 28 nci geleneksel Değirmendere Fındık Festivali’nin halk konseri 18 Mayıs akşamı gerçekleşecek. Değirmendere Çınarlık Meydanında

18 Mayıs 2013 akşamı Türk Pop Müziğinin yakışıklı, sevilen ismi Emre Altuğ, gençleri coşturacak.

Fiyat: Ücretsiz Halk Konseri
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
ULUSLARARASi-cayirova-yari-maratonu-2013.jpg


Gün geçtikçe büyüyen ve olumlu tepkiler alan koşu organizasyonumuz Yarı Maraton ve 10K Çayırova Koşusu olarak devam ediyor.
3K Halk Koşusu ile süslenen organizasyon içerisinde 1K Minik Adımlar ve Mini Minik Adımlar koşuları yer alıyor. Geçtiğimiz yıl toplamda 5250 katılımcının yer aldığı koşularımızda bu yıl sayının daha yukarılara çekilmesi hedefleniyor. Her geçen yıl büyüyen organizasyona bu yıl da önemli farklılıklar katılacak. 21K ve 10K koşularında ilk 10′a girerek derece elde eden bay-bayan katılımcılara ve yaş gruplarına parasal ödül, dereceye giremeyen tüm katılımcı sporcularımıza da günün anısına madalya, tişört, chip ve göğüs numarası verilecektir. Şölen havasında gerçekleşecek organizasyonda tüm koşu severleri aramızda görmek isteriz – Kocaeli / Çayırova
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Kocaeli Fuarı, ‘Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2013’ kutlamalarıyla birlikte, yarın 47. kez kapılarını açıyor

fuar230512.jpg


Yaz sezonunun başlangıcıyla ‘Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2013` kutlamalarının yapılacağı 31 Mayıs`ta, Kocaeli Fuarı görkemli bir açılışla eğlenceye start verecek. Kutlama programını kamuoyuna duyurmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Kocaeli Fuar Müdürü Feyzi Utaş ve bazı yetkililer kahvaltıda buluştu.


DAHA FAZLA EĞLENCE
Başkan vekili Zekeriya Özak, “47 sene önce Kocaeli Fuarı ilk kez kapılarını açmıştı. Bugünkü şartlarımızı en iyi şekilde kullanarak fuarımızı, halkımızın daha fazla eğlenebileceği ve dinlenebileceği bir yer haline getirdik. Eğlencenin haricinde fuarda gerçekleştirilecek olan etkinliklerin eğitim ve kültür ayağını da güçlendirdik`` dedi. Özak`ın konuşmasının ardından Kocaeli Fuar Müdürü Feyzi Utaş tüm Kocaeli halkını etkinliklere beklediklerini kaydederek, festival ve açılış günü programlarını aktardı.


KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
Festivalin başlangıcı ve fuar açılışının gerçekleşeceği 31 Mayıs günü saat 17.30`da il protokolü, fuar yönetimi, İzmit Belediyesi Mehter Takımı, Atlıspor Kulubü, tiyatro grupları, fuar esnafları, sivil toplum örgütleri, Gençlik Merkezi İzci Grubu, animatörler, Kocaeli`deki tüm okul ve kurumların katılacağı, Merkez Bankası önünden başlayarak Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi`ne kadar devam edecek olan kortej yürüyüşü gerçekleşeceği duyuruldu.


ÖĞRENME ŞENLİKLERİ
Kortej yürüyüşünün ardında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü tarafından her yaştan bireyin bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmesi amacıyla öğrenme şenliği düzenlenecek. Öğrenme şenliğinin ardından bir çok renkli etkinlikle devam edecek olan fuarın açılış günü kutlamaları, 21.00`da Güneş Sahnesi`nde Kocaeliler`le buluşacak olan ünlü şarkıcı Gökhan Özen konseriyle sona erecek. Geçtiğimiz yıl 1 TL olan fuara giriş ücretine zam yapılmayarak bu yılda girişler 1 TL olarak ücretlendirildi.


KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ
Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2013 programındaysa yaz boyu devam edecek birbirinden renkli etkinlikler yer alıyor. Halkın eğlencenin yanında alışveriş yapabileceği fuar alanında oyuncak, giyim, hediyelik eşya, sağlık ürünleri, el sanatları, bilgisayar, beyaz eşya firmalarının satış stantları bulunacak. Tiyatro gösterileri, yöresel kültür etkinlikleri, halk dansları, özel gün kutlamaları, sergiler, nostalji film gösterileri gibi çeşitli sanat etkinlikleri sezon boyunca devam edecek


KONSER PROGRAMI
Fuarda düzenlenecek olan konser etkinliklerindeyse Mustafa Ceceli, Uğur Işılak, Cengiz Kurtoğlu, Gökhan Türkmen ve bir çok ünlü şarkıcı Kocaeliler`le buluşacak. Çocukların eğlenceli dakikalar geçirmesi için fuar alanının çeşitli noktalarında masal kahramanlarının kostümleriyle animatörler bekliyor olacak. 28-29-30 Haziran tarihlerindeyse bu yıl 5.si gerçekleştirilecek olan Pişmaniye Festivali etkinlikleri düzenlenecek. Pişmaniye Festivali kapsamında 3 gün boyunca halk konserleri ve eğlenceler düzenlenecek.


KURSİYERLERİN SERGİSİ
14-15-16 Haziran tarihlerinde fuar alanında bulunan büyük çadır içerisinde tüm il ve ilçelerde KOMEK kurslarına katılan kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünler sergilenecek. 19-23 Haziran tarihleri arasında Güneş Sahnesi`nde Yöresel Kültür Fuarı düzenlenecek. İlimizde bulunan 60 hemşeri derneğinin katkılarıyla düzenlenen Yöresel Kültür Fuarı`nda yörelerin kültür ve gelenekleri tanıtılacak. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi`nin yıl dönümü nedeniyle de fuar alanında anma törenleri düzenlenecek.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst