Klasik makaron

Klasik makaron malzemeleri
- 1+ ¼ su bardağı pudra şeker
- 1 su bardağı toz badem
- ¼ su bardağı + 3 yemek kaşığı yumurta akı
- 1 tutam tuz
- ¼ su bardağı toz şeker
Renklendirmek için
- Gıda boyaları
- Kakao
Kreması için
- 150 gr beyaz çikolata
- 4 yemek kaşığı krema
Klasik makaron hazırlanışı
İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve aralıklı olarak 2.5 cm'lik daireler çizin. Toz badem ve pudra şekeri mutfak robotunda birkaç dakika çekerek iyice karıştırın. Yumurta aklarını ve tuzu temiz ve kuru bir kapta mikserin orta hızında iyice çırpın. Hızını arttırarak şeker ekleyin ve katılaşarak şekil alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Badem karışımını ilave edin ve spatula ile iyice karıştırın. Dilediğiniz renkte gıda boyası ve kakao ile renklendirin. Karışımları 1 cm'lik düz uçlu krema sıkma torbasına doldurup çizdiğiniz dairelerin içine sıkın. Oda ısısında 2 saat üzerlerinin kurumasını bekleyin. 150 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. çikolatayı benmari usulü eritin. Isıtılmış kremayı ekleyip karıştırın ve soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin. Kremayı makaronların yarısının üzerine paylaştırın. Diğer yarısını üzerine kapatın ve 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
lezzet.com.tr
kadin&kadin
Klasik makaron malzemeleri
- 1+ ¼ su bardağı pudra şeker
- 1 su bardağı toz badem
- ¼ su bardağı + 3 yemek kaşığı yumurta akı
- 1 tutam tuz
- ¼ su bardağı toz şeker
Renklendirmek için
- Gıda boyaları
- Kakao
Kreması için
- 150 gr beyaz çikolata
- 4 yemek kaşığı krema
Klasik makaron hazırlanışı
İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve aralıklı olarak 2.5 cm'lik daireler çizin. Toz badem ve pudra şekeri mutfak robotunda birkaç dakika çekerek iyice karıştırın. Yumurta aklarını ve tuzu temiz ve kuru bir kapta mikserin orta hızında iyice çırpın. Hızını arttırarak şeker ekleyin ve katılaşarak şekil alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Badem karışımını ilave edin ve spatula ile iyice karıştırın. Dilediğiniz renkte gıda boyası ve kakao ile renklendirin. Karışımları 1 cm'lik düz uçlu krema sıkma torbasına doldurup çizdiğiniz dairelerin içine sıkın. Oda ısısında 2 saat üzerlerinin kurumasını bekleyin. 150 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. çikolatayı benmari usulü eritin. Isıtılmış kremayı ekleyip karıştırın ve soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin. Kremayı makaronların yarısının üzerine paylaştırın. Diğer yarısını üzerine kapatın ve 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
lezzet.com.tr
kadin&kadin