Kristen Stewart
Daimi Üye

Eternityden aldığım teflon tencerede süt kaynatma aziziliğinde bulundum kızlar...Dibi tutmuş..Nasıl çıkaracağım..:derdimcok:
Bunu buldum işe yarayabilir belki
Teflon tavada oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak su, 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırılmalı. Bu karışım 10 dakika boyunca kaynatılmalı. Bu işlem sonrasında lekeler çıkacatır. Pişirirken tencerenin dibi tutarsa bir gün tuzlu suda bekletilmeli. Böylelikçe lekeler daha kolay temizlenecektir.
Hiç süt kaynamadım bilmiyorumys:
Eternityden aldığım teflon tencerede süt kaynatma aziziliğinde bulundum kızlar...Dibi tutmuş..Nasıl çıkaracağım..:derdimcok:
Ne güzel burdada varda
Ben sevmiyorum yav nedense
Fındığım aynı tencerelerden bende de var fıstığım..
Öncelikle sana önerim sağlık açısından bu tarz tencerelerde süt kaynatma birtanem..Genelde ben süt olayını çelik tencerede kaynatıyorum..
Bende senin gb hem çocuklarıma hemde yoğurdum için haftalık sütümü alırım..
Şimdi birtanem,süt dibine tuttu ise,yumuşak tahta kaşık ile sıyır,yani yapışan kısmını almaya çalış,sonra kaynamış su ile bir süre beklet..Bakalım sonuç alırsın inş canım.
canım benim
sana kendi yaptığım yöntemi söylemeye geldim ama neyseki kurtulmuşsun yanıktan
yanığı aşacak şekilde su koy iri yemeklik tuz var ya onuda koy bir yemek kaşığı kadar genelde göz kararı atarım ben sende kararınca at istersen tuzunu birde bulaşık deterjanı koy kaynat ama baş ucunda bekle detarjan köpürüp taşıyor birde ocakla uğraşmayasın
Sağol canım aklımda olsun çelik tencere içinde geçerli mi bu yöntem peki