Tavuk Şinitzel
Malzemeler:
- 4 Parça Tavuk Göğsü
- 1 kase Galeta unu
- 1 Kase un
- 2 yumurta
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Etlerin heryerine tuz ve karabiber serpilir. Un ve galeta unu ayrı düz tabaklara alınır, yumurtalar çırpılır.
Etler ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulanır. Tavada sıvıyağ hafif ısıtılıp etler kızarana
kadar kızartılır. Sıvıyağ çok kızgın olduğu zaman etlerin dışı çabuk kızarıp içi çiğ kalabiliyor. Pişmiş etlerin yağını
çektirmek için kağıt havlu üzerine alın. Afiyet olsun!!!
NOT: Galeta ununu hazır almayıp kendiniz yaparsanız daha lezzetli oluyor!! Ben her ikisinide denedim elimde yapmış olduğum
galete unu hem daha lezzetli oluyor hemde daha güzel kızarıyor.