Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- Yarım kilo kıyma
- 2 patates
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 2 soğan
- 4 domates
- 3 sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı,
- Patlıcanları alacalı soyun. İri halka şeklinde kesin, tuzlu ve limonlu suda yarım saat kadar bekletin.
- Kabakların dış kabuğunu soyun ve halka halka dilimleyin.
- Patateslerin kabuğunu soyup küp küp kesin. Kararmaması için patatesleri de suda bekletin.
- Tavada ayçiçek yağına önce patatesleri sonra patlıcanları en son kabakları alarak hafifçe kızartın.
- Bir diğer tarafta da küp küp doğradığınız soğanları tereyağıyla soteleyin. Üzerine kıymayı ilave edip kavurun.
- En son da yemeklik doğradığınız biberleri ve sarımsakları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
- Salçanızın üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin ve 5 dakika pişirin. Üzerine tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.
- Fırın kabınızı ayçiçeği yağıyla yağlayın. Önce patatesleri ve üzerine biraz kıymalı harcı aktarın. Ardından kabakları ve üzerine yine kıymayı daha sonra patlıcan ve en son yine kıyma ilave ettikten sonra üzerine de yarım ay şeklinde kestiğiniz domatesleri yerleştirin.
- Hazırladığınızı tepsiyi önceden ısıttığınız fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.
- Ardından tepsinizin