Kıymalı Kapalı Pide

N

nuran34

Misafir
yemek-19872.jpg


Hamur için malzemeler

Yarım kg un
Su
Tuz
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 yumurta sarısı
İç malzemesi

Yarım kilo kıyma
2 baş soğan
Tuz
Karabiber
Yağ
hazırlanışı

Un, su tuz ve mayadan hamur yoğrulur. 30-40 dk mayalanması beklenir. Hamur mayalanırken kıyma rengi değişene kadar kadar kavrulur. Sonra içine biraz yağ konup üzerine ince ince doğranan soğanlarla birlikte kavrulmaya devam edilir. Pişince tuz karabiber eklenip ocaktan alınır. Hamurdan yumruğumuzdan biraz küçük bezeler koparılır. Oval olacak şekilde hamur açılır. Açılan hamurun ortasına uzunlamasına harç koyulur. Hamur yan tarafları ortada birleşecek şekilde kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden 250 derece iyice ısıtılmış olan fırına verilir. Yaklaşık 15 dk da üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine hızlıca tereyağ ya da sıvı yağ sürülüp büyükçe bir torbaya koyulur. (Eğer fırınınız çok kurutarak pişirdiyse üstüne hafifçe su serpip poşete koyabilirsiniz, normal bir kuruluksa poşette beklemesi de yeterli olacaktır). Poşetin içinde istenilen yumuşaklığa erişince dilimleyip servis yapabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst