Kıymalı Kabak Yemeğim

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Daha önce kıymasız olarak yapıyordum.Yoğurtla servis ediyordum.Bu sefer kıymalı olarak denedim.Gayet güzel oldu






MALZEMELER (4 Kişilik)

3 ADET KABAK
2 YEMEK KAŞIĞI KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 DİŞ SARIMSAK
1/3 ÇAY BARDAĞI Pİrinç ( Ben bulgur kullandım)
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI
1/2 DEMET DEREOTU
2 DAL TAZE NANE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
1/3 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YAPILIŞI

Kabaklarınızı soyup, yıkayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Soğanınızı, sarımsağınızı ayıklayıp, yıkayıp tavla zarı gibi doğrayın. Domateslerinizi yıkayıp, kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Dereotunuzu ayıklayıp, yıkayın. Tencerenize kıymanızı ve sıvı yağınızı koyun. Kıymanız suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun. Soğanlarınızı, sarımsağınızı sararıncaya kadar, ardından domateslerinizi ve salçanızı ilave edip kavurun. Kabaklarınızı, bulgurunuzu koyup karıştırın. Kabaklarınızın üzerini örtecek kadar suyunuzu, pul biberinizi, karabiberinizi, tuzunuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Yemeğinizi servis yapmadan önce dereotunuzu ve nanenizi ince ince doğrayıp tencerenize karıştırıp servis yapın. AFİYET OLSUN!
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kabak yemeğini çok severim sade olsun pirinçli olsun kıymalı olsun her türlüsünü keyifle yerim :sevindirikasli: ellerine sağlık canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst