Kiymali Havuz Böregi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER:

yarım kg.kadar kıyma
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
2 adet yufka
su+sıvıyağ karışımı
üzeri için yumurta sarısı
çörekotu

YAPILIŞI:
Sıvıyağı tencereye koyun ,kıyma ve küp küp doğranmış soğanı tencereye alın.Salça , tuz karabiber ekleyip bir güzel kavurun.Soğumaya bırakın.Yufkayı düz bir zemine yayın.Bir kaseye yarısına kadar su kalan yarısına da sıvıyağ ekleyin.Yufkaya bu yağlı su karışımından sürün.
Yufkanızı ikiye katlayın yine yağlı su sürüp üçe bölün.Üç adet üçgeniniz olacak.Bunları gül börek sarar gibi sarın yalnız uç kısmından üç dört parmak sarmadan bırakın.Rulo yapılan kısmı bu sarılmamış kısım etrafında döndürün ortası açık gül börek şekli vermiş olacaksınız.Bu orta kısmına iç malzemesinden koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Etrafına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 200 derecedeki fırında pişirin.Afiyetolsun.


ALINTI
Kopyas%C4%B1+DSCF4607.JPG
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben buna benzer bir börek yapmıştım ama üzerine domates ve biber koymuştum :D

resim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst